Maak kennis met de digitale wereld!

 • Leer de basis van programmeren en ga je aan de slag met het ontwikkelen van digitale vaardigheden
 • Op locaties door heel Nederland en online
 • Voor leerlingen uit groep 7/8 en klas 1 t/m 3 van het vmbo, de havo en het vwo
 • Kies uit CodeLab: games maken, websites bouwen, cybersecurity of Microsoft Office
Boek direct

Volg een CodeLab!

Computers en slimme apps spelen een belangrijke rol in ons leven. We communiceren via e-mail en Whatsapp, spelen spelletjes en houden zelfs huiswerk digitaal bij. Het wordt hierom steeds belangrijker om te weten hoe dit soort applicaties werken en geprogrammeerd zijn. Om jou hierbij te helpen bieden wij verschillende CodeLabs aan namelijk: games maken, Microsoft Office, websites bouwen en cybersecurity.  De CodeLabs staan helemaal in het teken van leren programmeren en het ontwikkelen van computer skills. We werken aan vaardigheden die waardevol zijn voor iedere leerling, mét of zonder programmeerambitie.

Meer informatie? Vraag hieronder een informatiepakket aan!

Vraag een gratis informatiepakket aan

CodeLab games maken

Uitleg van onze ervaren begeleiders wordt afgewisseld met een code schrijven voor jouw eigen game. Je raakt bekend met allerlei belangrijke programmeerconcepten in het programma Processing. Processing is een programmeertaal die goed geschikt is voor beginnende programmeurs. Het is gebaseerd op Java en bevat daardoor de belangrijkste concepten om je eigen game te maken. Doordat je direct de virtuele output van je eigen code kunt bekijken, zie je welk effect een verandering in de code op jouw spel heeft. Ideaal om in korte tijd tot mooie resultaten te komen. Tijdens CodeLab is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht, zodat je altijd geholpen wordt met jouw uitdagingen. Zo kan iedereen aan het eind van CodeLab een gaaf project laten zien aan familie en vrienden!

Meer informatie

CodeLab Microsoft Office

Wil jij snel handig worden in de mogelijkheden van de meest gebruikte Microsoft Office applicaties? Leer tijdens het CodeLab Microsoft Office op een een­voudige manier alle basisvaardigheden voor Word, Excel en PowerPoint. Hier heb je je hele leven plezier van!

Meer informatie

CodeLab websites bouwen

Dagelijks bezoek je de mooiste websites en de grootste webshops, maar hoe worden deze eigenlijk gemaakt? Tijdens CodeLab websites bouwen ga je aan de slag met het maken van een website. Je leert de basisprincipes van HTML, CSS en JavaScript (jQuery) om een website te voorzien van inhoud, vormgeving en functionaliteit. Deze talen worden gebruikt door bijna alle websites en zijn dus erg belangrijk om te leren.

Meer informatie

CodeLab cybersecurity 

Omdat het leven tegenwoordig voor een heel groot deel online plaatsvindt, is het belangrijk dat je weet hoe je hiermee om moet gaan. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een foto op Instagram zet? Hoe herken je phishing mails? In deze cursus leer je hoe het internet werkt, wat er gebeurt met je data en hoe je jezelf beter online kan beveiligen. Denk hierbij aan wachtwoorden, wat je wel en niet deelt en internetgedrag. Je leert online gevaren herkennen zoals phishing, hackers, malware, cyberpesten en social engineering.

Meer informatie

 • Wat zijn de kosten bij deelname aan een CodeLab?

  Voor alle varianten €255,-

 • Is het Lyceo CodeLab ook geschikt voor “ervaren programmeurs”?

  In principe is het CodeLab geschikt voor iedereen: voor leerlingen zonder programmeer ervaring, maar ook voor leerlingen met meer ervaring. De begeleiders zorgen voor extra uitdaging op het moment dat hier behoefte aan is. Mocht je echt al vergevorderde programmeerervaring hebben, dan kun je altijd even telefonisch contact mt ons opnemen via  071 79 000 40 om te bespreken of het CodeLab wel voldoende uitdaging biedt.

 • Hoe wordt het online CodeLab ingericht?

  We hanteren tijdens het online CodeLab één begeleider per klas met een maximum van 6 leerlingen. Alle leerlingen staan via het online platform WizIQ in direct contact met de begeleider en met andere leerlingen. Zowel de begeleider als de leerlingen kunnen hun scherm delen waardoor de begeleider gemakkelijk een presentatie met de leerlingen kan doornemen. De leerling kan ook in een los kanaal met de begeleider communiceren en zijn of haar code delen waardoor de begeleider gemakkelijk mee kan kijken en de leerling verder kan helpen.

 • Hoe zien de CodeLab groepen eruit?

  Bij het fysieke CodeLab hanteren we 1 begeleider met 6 leerlingen, met een maximum van 18 leerlingen per klas. De begeleiding wordt ingedeeld op leeftijd en niveau.

 • Komt er ook een CodeLab bij mij in de buurt?

  Laat het vooral weten als je graag een CodeLab bij jou in de buurt zou zien! Via info@lyceo.nl

 • Heb ik een laptop nodig?

  Ja, je hebt tijdens het Lyceo CodeLab een eigen laptop nodig.

 • Welke apparaten zijn geschikt om een CodeLab mee te volgen?

  Alle standaardlaptops zijn geschikt voor het volgen van een CodeLab, zoals Windows-laptops (Microsoft), Macbooks (Apple) of Chromebooks (Google). De applicatie, die wordt gebruikt (Processing), kan daarnaast ook op iPads gebruikt worden.

 • Heb ik een smartphone nodig?

  Nee. Als je een Android smartphone hebt kun je jouw spelletje op je telefoon zetten, maar je kunt het ook op je computer spelen.

 • Wordt er lunch verzorgd?

  Nee, we verzorgen wel tussendoortjes en wat te drinken.

Contact

Heb je een vraag over het Lyceo CodeLab? Of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het CodeLab Neem dan gerust contact op via info@lyceo.nl. Bellen kan natuurlijk ook op 071 79 000 40.