Leren programmeren

Kijk jij ook altijd uit naar een leuke vakantie? Dit jaar ziet de wereld er helaas iets anders uit, maar dat betekent niet dat er geen leuke activiteiten te doen zijn. Wij willen je daarom graag kennis laten maken met het Lyceo Codelab! In een paar dagen leer jij alles over programmeren om vervolgens aan de slag te gaan met het maken van je eigen game. Boek een CodeLab in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch, Haarlem, Breukelen, Dordrecht, Zutphen & Nijmegen. Wil jij graag een CodeLab volgen op een andere locatie? Meld je dan aan voor het Online CodeLab!

BOEK NU

Lyceo Cursus Leren Programmeren

Maak in een paar dagen je eigen game! 

Computers en slimme apps spelen een belangrijke rol in ons leven. We communiceren via e-mail en Whatsapp, bankieren online, spelen spelletjes en houden zelfs huiswerk digitaal bij. Het wordt hierom steeds belangrijker om te weten hoe dit soort applicaties werken en geprogrammeerd zijn, dus is het belangrijk om ook zelf te leren programmeren.

Wij denken dat iedereen kan leren programmeren en zetten ons in om zoveel mogelijk kinderen hierbij te helpen. Wanneer je kunt programmeren kan je niet alleen games maken, maar weet je ook hoe je een eigen website maakt. Je raakt vertrouwd met coderen en je komt erachter dat programmeren uitdagend, creatief en vooral heel leuk is!

Tijdens het CodeLab leer jij in Processing de basis van het programmeren, om vervolgens aan de slag te gaan met jouw eigen game. Processing is een programmeertaal die goed geschikt is voor beginnende programmeurs. Het is gebaseerd op Java en bevat daardoor de belangrijkste concepten om je eigen game te maken. Doordat je direct de virtuele output van je eigen code kunt bekijken, zie je welk effect een verandering in de code op jouw spel heeft. Ideaal om in korte tijd tot mooie resultaten te komen.

Informatiepakket aanvragen?

Wil je een informatiepakket ontvangen over het Lyceo CodeLab leren programmeren? Vraag deze hieronder aan.

Informatiepakket

Wat ga je doen?

Tijdens een Lyceo CodeLab wordt uitleg van onze ervaren begeleiders afgewisseld met zelf een eigen code schrijven. Je raakt bekend met belangrijke programmeerconcepten en leert allerlei handige computervaardigheden. Tijdens de cursus werk je aan het bouwen van een eigen game waarin je al je opgedane kennis toepast. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht, zodat je altijd geholpen wordt met jouw uitdagingen. Zo kan iedereen aan het eind van het CodeLab een gaaf project laten zien aan familie en vrienden!

Heb je nog nooit eerder geprogrammeerd? Of heb je juist al enige ervaring met programmeren? Geen probleem! Tijdens CodeLab werken we namelijk in kleine groepen, zodat je persoonlijke aandacht krijgt en aan de slag kan op jouw eigen niveau. Zo houden we, ongeacht jouw ervaring, het CodeLab voor iedereen uitdagend.

Meer informatie?

Waar en wanneer?

De CodeLabs worden online aangeboden en op vestigingen door heel Nederland. De lessen worden op verschillende momenten gegeven:

In de herfst- en zomervakantie 

Vierdaagse CodeLab: ma, di, do en vrij – van 9.00 – 16.00 uur
Vijfdaagse CodeLab: ma t/m vrij – van 13.00 – 18.00 uur – op vrijdag tot 17.00 uur

Woensdagmiddag en weekend

In 8 weken, vanaf de start van het schooljaar tot de herfstvakantie, leer jij alles over programmeren en het bouwen van je eigen game.
Games maken groep 7/8: woensdagmiddag – 14.00 – 17.00 uur
Games maken level 1 of 2 vmbo of havo/vwo : zaterdag of zondag 10.00 – 13.00 uur of 14.00 – 17.00 uur

Bekijk alle mogelijkheden

Keuze uit verschillende CodeLabs Games maken:

 • Games maken level 1 groep 7/8. Zit jij in groep 7 of 8? En wil jij weten wat er schuilgaat achter jouw favoriete games? En wil jij ook graag een eigen game maken? Dit leer je tijdens de CodeLab Games maken junior. Meld je snel aan!
 • Games maken, level 1. Tijdens de CodeLab Games maken level 1 leer jij in processing de basis van het programmeren. Als jij het programmeren een beetje onder de knie hebt, ga je starten met het bouwen van je eigen game! De cursus wordt aangeboden op vmbo of havo/vwo niveau. Meld je snel aan!
 • Games maken, level 2. Tijdens level 2 leer jij in processing nog betere games maken! Je kunt meedoen aan dit level als je level 1 afgerond hebt of al enige ervaring hebt met programmeren. Je gaat je focussen op het uitbreiden van je game! De cursus wordt aangeboden op havo/vwo niveau. Meld je snel aan!
 • Lyceo is daarnaast continu bezig om het lesmateriaal te verbeteren en uit te breiden. Momenteel werkt ons team aan de cursussen games maken level 3, websites maken, digitale privacy & veiligheid en basisvaardigheden van Microsoft Office.

Meld je nu aan 

 • Wat zijn de kosten bij deelname aan een CodeLab?

  Voor alle varianten €255,-

   

 • Is het Lyceo CodeLab ook geschikt voor “ervaren programmeurs”?

  In principe is het CodeLab geschikt voor iedereen: voor leerlingen zonder programmeer ervaring, maar ook voor leerlingen met meer ervaring. De begeleiders zorgen voor extra uitdaging op het moment dat hier behoefte aan is. Mocht je echt al vergevorderde programmeerervaring hebben, dan kun je altijd even telefonisch contact mt ons opnemen via  om te bespreken of het CodeLab wel voldoende uitdaging biedt.

 • Hoe wordt het online CodeLab ingericht?

  We hanteren tijdens het online CodeLab één begeleider per klas met een maximum van 6 leerlingen. Alle leerlingen staan via het online platform WizIQ in direct contact met de begeleider en met andere leerlingen. Zowel de begeleider als de leerlingen kunnen hun scherm delen waardoor de begeleider gemakkelijk een presentatie met de leerlingen kan doornemen. De leerling kan ook in een los kanaal met de begeleider communiceren en zijn of haar code delen waardoor de begeleider gemakkelijk mee kan kijken en de leerling verder kan helpen.

 • Hoe zien de CodeLab groepen eruit?

  Bij het fysieke CodeLab hanteren we 1 begeleider met 6 leerlingen, met een maximum van 18 leerlingen per klas. De begeleiding wordt ingedeeld op leeftijd en niveau.

 • Komt er ook een CodeLab bij mij in de buurt?

  Laat het vooral weten als je graag een CodeLab bij jou in de buurt zou zien! Via klantenservice@lyceo.nl

 • Heb ik een laptop nodig?

  Ja, je hebt tijdens het Lyceo CodeLab een eigen laptop nodig.

 • Welke apparaten zijn geschikt om een CodeLab mee te volgen?

  Alle standaardlaptops zijn geschikt voor het volgen van een CodeLab, zoals Windows-laptops (Microsoft), Macbooks (Apple) of Chromebooks (Google). De applicatie, die wordt gebruikt (Processing), kan daarnaast ook op iPads gebruikt worden.

 • Heb ik een smartphone nodig?

  Nee. Als je een Android smartphone hebt kun je jouw spelletje op je telefoon zetten, maar je kunt het ook op je computer spelen.

 • Wordt er lunch verzorgd?

  Nee, we verzorgen wel tussendoortjes en wat te drinken.

Contact

Heb je een vraag over het Lyceo CodeLab? Of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het CodeLab Neem dan gerust contact op via klantenservice@lyceo.nl. Bellen kan natuurlijk ook op 071 79 000 40.

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie