Lyceo Arnhem -
Thomas a Kempis College

Michelle Mostard

Vestigingsmanager

Mijn naam is Michelle Mostard en ik ben sinds 2021 vestigingsmanager op het Thomas a Kempis College. Ik ben afgestudeerd als orthopedagoog en weet als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om een manier van leren te vinden die past bij je eigen valkuilen. Daarom vind ik het ook belangrijk om samen met mijn leerlingen op zoek te gaan naar wat wél voor hen werkt en die vaardigheden uit te breiden. Daarnaast is het altijd goed om nieuwe vaardigheden aan te leren, omdat deze je kunnen verrassen en volledig dan wel deels een goede aanvulling kunnen zijn voor wat werkt voor jouw kind. Neem gerust contact op zodat we samen naar de mogelijkheden kunnen kijken voor een passend ondersteuningsplan voor jouw kind.Over deze locatie

Aan de rand van Klarenbeek vind je de vestiging van Lyceo op het Thomas a Kempis College. In het Thomas a Kempis College heeft Lyceo drie lokalen ter beschikking in één van de vleugels op de eerste verdieping. Hierdoor kan je kind gelijk na de laatste les aanschuiven voor huiswerkbegeleiding of bijles. Ook leerlingen die niet op het Thomas a Kempis College zitten, zijn hier van harte welkom. Deze vestiging in Arnhem is gelegen op 7 minuten loopafstand van bushalte Sint Antonielaan.

Wij helpen graag met het huiswerk en de planning van jouw kind. Onze vestigingsmanager en begeleiders staan altijd voor jouw kind klaar met passende begeleiding. Samen gaan we kijken welk doel het beste bij jouw kind past en waar we mee aan de slag gaan tijdens de begeleiding. Lyceo werkt alleen met methodes die een wetenschappelijke basis hebben en die bewezen hebben effectief te zijn.

Voordat een nieuwe leerling begint met huiswerkbegeleiding voeren we samen met de ouder(s) een intakegesprek. Zo weet iedereen precies wat Lyceo kan betekenen en kan de vestigingsmanager een plan van aanpak opstellen en adviseren over een passende begeleiding!

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Studiecoaching >
  • Huiswerkklas >
  • Brugklastraining >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >
  • Rekentraining >
  • Het Lyceo Examenjaar >

Huiswerkbegeleiding

Als je jouw kind hebt aangemeld voor Lyceo huiswerkbegeleiding, voeren we samen met jou en je kind een intakegesprek. Aan de hand hiervan wordt een plan van aanpak gemaakt waarin we de doelstellingen en wensen van hem of haar op een rij zetten. Elke drie maanden is er een evaluatiemoment en stellen we, als dat nodig is, het plan bij. Doordat jouw kind wekelijks op locatie is, kunnen de begeleiders en de vestigingsmanager de voortgang goed monitoren en bijsturen waar dat nodig is. Zowel ouders als leerlingen hebben hier baat bij. Tijdens de huiswerkbegeleiding krijgt jouw zoon of dochter actieve en persoonlijke begeleiding en wordt hij of zij gestimuleerd het beste uit zichzelf te halen.

Bijles

Heeft jouw kind behoefte aan individuele begeleiding voor een bepaald vak? Dan ben je bij Lyceo aan het juiste adres! Onze ervaren begeleiders bieden de persoonlijke ondersteuning die jouw kind nodig heeft in alle vakken en op alle niveaus. Na een intakegesprek maken we een plan om doelgericht zijn of haar vak bij te spijkeren. De bijlessen vinden plaats in een aparte ruimte en na iedere bijles rapporteren we in ons leerlingvolgsysteem. Al vele leerlingen hebben dankzij onze bijlessen meer zelfvertrouwen gekregen en hun cijfers aanzienlijk verbeterd.

Studiecoaching

Efficiënt huiswerk maken en toetsen voorbereiden zijn voor sommige leerlingen grote uitdagingen. Waar begin je? Hoe behoud je structuur? En hoe zorg je ervoor dat je je huiswerk op tijd afrondt én de stof onder de knie hebt? Daar willen wij jouw zoon of dochter graag bij helpen! Je kind gaat gedurende 10 weken, 1 uur per week aan de slag met een studiecoach om effectieve studievaardigheden te ontwikkelen. De zelfstandigheid, het zelfinzicht en het zelfvertrouwen groeien hierdoor. Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Huiswerkklas

Kan jouw kind goed huiswerk plannen, maar vindt hij of zij het thuis vaak te rumoerig om zich goed te kunnen concentreren? Zoekt jouw kind een plek waar hij of zij rustig zijn of haar huiswerk kan maken? Dan biedt huiswerkklas de oplossing. In de middag maak je kind zijn of haar huiswerk onder toeziend oog van een docent, waardoor hij of zij daarna tijd over heeft voor leukere dingen! Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Brugklastraining

De overgang van bassischool naar brugklas is voor veel leerlingen een grote stap. Deze training is speciaal voor brugklassers die extra goed voorbereid deze nieuwe periode in willen gaan. Met handige tips zorgen onze coaches ervoor dat jij een goed begin maakt op je nieuwe school! Interesse? Voor meer informatie kun je met onze Vestigingsmanager.

Toetsweek Ondersteuningsklas

De toetsweek is het moment waarop jouw kind alles eruit moet halen wat erin zit. Een goede planning, rust en concentratie tijdens deze week zijn hiervoor belangrijk. Met TWOK zorgen we er samen voor dat jouw kind vol zelfvertrouwen de toetsweek doorkomt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Rekentraining

Op het Thomas a Kempis College biedt Lyceo rekentraining aan voor leerlingen van 4 of 5 havo en 5 of 6 vwo die hun rekentoets niet hebben gehaald. Wil je meer weten of jezelf aanmelden? Neem dan contact op met de Vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Het Lyceo Examenjaar is een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarin jij en jouw kind volledig worden ontzorgd. We begeleiden jouw kind met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast ontvangt je kind kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt hij of zij toegang tot Lyceo Examen Oefenen: ons digitale platform vol extra oefenmateriaal. De begeleiding vindt volledig plaats op de eigen school of op een van onze locaties.

Vestiging op kaart