Lyceo Bilthoven -
Het Nieuwe Lyceum

Wing Lee

Vestigingsmanager

Mijn naam is Wing Lee en ik ben al bijna 10 jaar werkzaam in de leerlingbegeleiding. Ik heb een achtergrond als orthopedagoog en ben werkzaam geweest in de jeugdhulpverlening. Binnen Het Nieuwe Lyceum ben ik werkzaam als vestigingsmanager en organiseer ik de huiswerkbegeleiding en bijlessen voor leerlingen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Samen met mijn team van begeleiders help ik leerlingen bij het leren leren (ontwikkelen en gebruiken van effectieve studievaardigheden), bij het plannen en organiseren van schoolwerk en bij het voorbereiden van (school-)examens. Persoonlijke aandacht voor iedere leerling staat bij ons hoog in het vaandel. Uit ervaring weten wij dat iedere leerling op een andere manier werkt en wij helpen graag de leerlingen zoeken naar een methode die goed bij hen past.

Over deze locatie

Op deze vestiging in Bilthoven vinden onze diensten plaats binnen de muren van het prachtige schoolgebouw van Het Nieuwe Lyceum, gelegen aan de Jan Steenlaan. In de vertrouwde schoolomgeving van jouw kind bieden wij een fijne, rustige leer- en werkplek. Doordat wij op de school zitten, werken we nauw samen met de docenten en mentoren. Let op: deze locatie is enkel voor leerlingen van Het Nieuwe Lyceum. Als je kind daar niet op school zit, kan hij of zij terecht bij Lyceo in Utrecht of Soest.

We houden de lijntjes tussen de school en Lyceo kort, zodat de mentor van de leerling en de vestigingsmanager van Lyceo elkaar snel vinden. Daarbij vinden we het belangrijk om nauw contact te hebben met jouw kind en jou als ouder, zodat we een volledig beeld van jouw kind hebben en daarop de begeleiding kunnen aanpassen. Ons belangrijkste punt is namelijk dat iedere leerling uniek is. Het doel van Lyceo is het vergroten van de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van onze leerlingen. Onze ervaren begeleiders zorgen voor een ontspannen sfeer, zodat jouw kind zich op zijn of haar gemak voelt en rustig met het huiswerk aan de slag gaat.

Ben je benieuwd? Kom gerust langs om een kijkje te nemen of maak een afspraak via de telefoon of mail voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daarnaast is je kind ook van harte welkom om een middag mee te lopen met de huiswerkbegeleiding. Wij zijn op vrijdag alleen open in overleg.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Studiecoaching >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >
  • Het Lyceo Examenjaar >

Huiswerkbegeleiding

Belangrijke uitgangspunten in de huiswerkbegeleiding zijn structuur, rust en duidelijkheid. Dit geldt voor de leerlingen, ouders, begeleiders en natuurlijk ook voor de vestigingsmanager. We hebben een gezamenlijk doel: betere schoolresultaten. Daarnaast wordt er gewerkt aan de persoonlijke doelen van jouw zoon of dochter. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt de nadruk gelegd op het plannen van het huiswerk, de voorbereiding en het overhoren van proefwerken en schriftelijke overhoringen én het leren zelfstandig te werken. Je kind kan altijd terecht met vragen bij het team van begeleiders en de vestigingsmanager.

Bijles

Een vaste begeleider geeft je kind extra uitleg bij een specifiek vak en helpt bij het voorbereiden en overhoren van toetsen. Je zoon of dochter leert zelfstandig en gestructureerd te werken. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen, verbeteren de resultaten en verdwijnt de leerachterstand. Onze bijlessen zijn op locatie en online te volgen en zijn flexibel in te plannen wanneer het jouw kind het beste uitkomt.

Studiecoaching

Efficiënt huiswerk maken en toetsen voorbereiden zijn voor sommige leerlingen grote uitdagingen. Waar begin je? Hoe behoud je structuur? En hoe zorg je ervoor dat je je huiswerk op tijd afrondt én de stof onder de knie hebt? Daar willen wij jouw zoon of dochter graag bij helpen! Je kind gaat gedurende 10 weken, 1 uur per week aan de slag met een studiecoach om effectieve studievaardigheden te ontwikkelen. De zelfstandigheid, het zelfinzicht en het zelfvertrouwen groeien hierdoor. Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Toetsweek Ondersteuningsklas

De toetsweek is het moment waarop jouw kind alles eruit moet halen wat erin zit. Een goede planning, rust en concentratie tijdens deze week zijn hiervoor belangrijk. Met TWOK zorgen we er samen voor dat jouw kind vol zelfvertrouwen de toetsweek doorkomt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Het Lyceo Examenjaar is een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarin jij en jouw kind volledig worden ontzorgd. We begeleiden jouw kind met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast ontvangt je kind kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt hij of zij toegang tot Lyceo Examen Oefenen: ons digitale platform vol extra oefenmateriaal. De begeleiding vindt volledig plaats op de eigen school of op een van onze locaties.

Vestiging op kaart