Lyceo Bloemendaal -
Hartenlust MAVO

Jasmijn Lotgerink Bruinenberg

Vestigingsmanager

Ik ben Jasmijn Lotgerink Bruinenberg, vestigingsmanager op deze prachtige locatie in Bloemendaal. Als toegepast psycholoog ben ik de weg van het onderwijs ingeslagen. Het begeleiden van kinderen en jongeren en zien dat zij groeien als individu geeft mij een goede dosis aan positieve energie. Samen met mijn team van enthousiaste begeleiders zorgen wij ervoor dat iedere leerling het beste uit zichzelf kan halen. Hierbij bieden wij ondersteuning voor een bloeiende schooltijd waarbij vertrouwen, deskundigheid en positiviteit hoog in het vaandel staan.

Over deze locatie

De begeleiding van Lyceo wordt geboden op de Hartenlust in Bloemendaal. Je kind kan meteen bij ons aanschuiven na het laatste lesuur. In de school zijn twee vaste lokalen gereserveerd voor Lyceo. Deze vertrouwde omgeving in Bloemendaal biedt een fijne leeromgeving voor de leerlingen. We werken nauw samen met de docenten, mentoren en trajectbegeleiders van de Hartenlust om je kind zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van de Hartenlust. Leerlingen van andere scholen kunnen terecht bij Lyceo in Haarlem of Heemstede.

We werken met een vast team van enthousiaste begeleiders. De begeleiders staan elke dag klaar om samen met jouw kind de schooldag te bespreken, een planning te maken, te helpen bij het huiswerk en je kind nieuwe studievaardigheden bij te brengen. Je kind leert op deze manier de begeleiders goed kennen; een persoonlijke band vinden we erg belangrijk. In ons team is rekening gehouden met de verschillende kwaliteiten van begeleiders om een zo gepast mogelijk aanbod te bieden aan de leerlingen. De begeleiders werken onder leiding van de vestigingsmanager. We helpen jouw kind met het eigen maken van studievaardigheden, zodat hij of zij het huiswerk op den duur weer zelfstandig kan maken en leren.

Ben je benieuwd? Kom gerust langs om een kijkje te nemen of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daarnaast is je kind ook van harte welkom om een middag mee te lopen met de huiswerkbegeleiding.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Het Lyceo Examenjaar >
  • Studiecoaching >

Huiswerkbegeleiding

Plannen, samenvatten, lezen, opdrachten maken, presentaties voorbereiden, woordjes leren, grammatica oefenen... Er komt een hoop kijken bij al dat huiswerk en wij bieden de oplossing! Een groep vaste begeleiders gaat samen met jouw kind aan de slag met de dag- of weekplanner. Er wordt aandacht besteed aan belangrijke studievaardigheden zoals plannen, samenvatten en het 'echt' leren van een tekst. Iedere leerling is anders, daarom vinden wij samen met jouw zoon of dochter een passende aanpak en leerstrategie om samen te ontdekken wat het beste werkt. In de huiswerkbegeleiding leert je kind om zelfstandig zijn of haar werk aan te pakken, zodat hij of zij het uiteindelijk zelf kan.

Bijles

Heeft jouw kind behoefte aan individuele begeleiding voor een bepaald vak? Dan ben je bij Lyceo aan het juiste adres! Onze ervaren begeleiders bieden de persoonlijke ondersteuning die jouw kind nodig heeft in alle vakken en op alle niveaus. Na een intakegesprek maken we een plan om doelgericht zijn of haar vak bij te spijkeren. De bijlessen vinden plaats in een aparte ruimte en na iedere bijles rapporteren we in ons leerlingvolgsysteem. Al vele leerlingen hebben dankzij onze bijlessen meer zelfvertrouwen gekregen en hun cijfers aanzienlijk verbeterd.

Het Lyceo Examenjaar

Het Lyceo Examenjaar is een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarin jij en jouw kind volledig worden ontzorgd. We begeleiden jouw kind met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast ontvangt je kind kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt hij of zij toegang tot Lyceo Examen Oefenen: ons digitale platform vol extra oefenmateriaal. De begeleiding vindt volledig plaats op de eigen school of op een van onze locaties.

Studiecoaching

Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur per week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Vestiging op kaart