Lyceo Heemstede -
Zandvoortselaan

Kathelijne Steinhauzer

Vestigingsmanager

Mijn naam is Kathelijne Steinhauzer en ik werk als vestigingsmanager bij Lyceo in Heemstede. Samen met mijn team van enthousiaste, ervaren begeleiders sta ik voor iedereen klaar. Onderwijs heb ik altijd al belangrijk gevonden, door te werken bij Lyceo wilde ik daaraan mijn steentje bijdragen. Ik vind het leuk om onderwijs te combineren met het coördineren van lessen. Je kunt mij altijd benaderen met vragen!

Over deze locatie

In Heemstede heeft Lyceo een vestiging aan de Zandvoortselaan in een voormalig woonhuis, waardoor de vestiging een huiselijke sfeer kent. Omdat Lyceo Heemstede om de hoek van station Heemstede-Aerdenhout gevestigd is, zijn wij goed bereikbaar voor veel leerlingen uit de regio. Daarnaast liggen wij op fietsafstand van het Sancta Maria Lyceum, Coornhert Lyceum, Haemstede-Barger VMBO, Atheneum College Hageveld, Eerste Christelijke Lyceum, Rudolf Steiner College en Montessori College Aerdenhout.

Wij helpen graag leerlingen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Onze vestigingsmanager en begeleiders staan vijf dagen per week voor jouw kind klaar om te helpen met het huiswerk. Samen gaan we kijken welk doel het beste bij jouw kind past en waar we mee aan de slag gaan tijdens de begeleiding. We focussen om motivatie, zelfvertrouwen en leerplezier. Door de handvatten die wij tijdens de begeleiding bieden zal je kind weer zelfstandig aan de slag kunnen, zodat op den duur begeleiding niet meer nodig is.

Voordat jouw kind van start gaat met huiswerkbegeleiding nodigen we jullie graag uit om op intakegesprek te komen. Zo weet je wat Lyceo precies is en kan de vestigingsmanager goed adviseren over de begeleiding die bij jouw kind past. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op!

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Basisschool bijles >
  • Het Lyceo Examenjaar >
  • Studiecoaching >
  • Faalangsttraining >

Huiswerkbegeleiding

Hoe moet ik plannen? Hoe bereid ik me voor op een toetsweek? Bij Lyceo kunnen we jouw kind helpen! Na zijn of haar laatste uur komt jouw zoon of dochter bij ons, om in een rustige en ontspannen sfeer aan de slag te gaan. Om afleiding te voorkomen, krijgt je kind een eigen plekje en bieden we structuur. Door meteen na de les aan je huiswerk te werken, wordt het huiswerk niet tot in de late uurtjes uitgesteld. Vrije tijd is dan écht vrije tijd!

Bijles

Werkt jouw kind heel hard, maar blijft hij of zij steken bij één bepaald vak? Heeft je kind meer oefening nodig? Komen jullie er samen ook niet uit? Dan kunnen bijlessen hem of haar helpen! Tijdens de bijles (van een uur) krijgt je kind een-op-een begeleiding voor een vak waar hij of zij moeite mee heeft. Je zoon of dochter krijgt extra uitleg en oefent met het toepassen van de stof. Dit kan net het duwtje in de rug geven en meer zekerheid en zelfvertrouwen tot gevolg hebben. De bijlessen kunnen wekelijks plaatsvinden of gepland worden vlak voor een toets.

Basisschool bijles

Bij Lyceo helpen we basisschoolleerlingen van groep 3 tot en met groep 8 aan een stevige basis. De begeleiding begint altijd met een kennismakingsgesprek waarbij we samen kijken naar de aandachtsgebieden en aan de hand daarvan een persoonlijk plan van aanpak opstellen. Samen met een vaste begeleider gaat jouw kind vervolgens werken aan de aandachtspunten. Dit doen we met persoonlijke en positieve aandacht, zodat jouw kind meer zelfvertrouwen en plezier in het leren krijgt.

Het Lyceo Examenjaar

Het Lyceo Examenjaar is een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarin jij en jouw kind volledig worden ontzorgd. We begeleiden jouw kind met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast ontvangt je kind kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt hij of zij toegang tot Lyceo Examen Oefenen: ons digitale platform vol extra oefenmateriaal. De begeleiding vindt volledig plaats op de eigen school of op een van onze locaties.

Studiecoaching

Efficiënt huiswerk maken en toetsen voorbereiden zijn voor sommige leerlingen grote uitdagingen. Waar begin je? Hoe behoud je structuur? En hoe zorg je ervoor dat je je huiswerk op tijd afrondt én de stof onder de knie hebt? Daar willen wij jouw zoon of dochter graag bij helpen! Je kind gaat gedurende 10 weken, 1 uur per week aan de slag met een studiecoach om effectieve studievaardigheden te ontwikkelen. De zelfstandigheid, het zelfinzicht en het zelfvertrouwen groeien hierdoor. Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Faalangsttraining

Vindt jouw kind het eng om te presenteren? Is jouw kind altijd erg zenuwachtig voor een aankomende toets? Of blijft jouw zoon of dochter, ondanks uitgebreide voorbereidingen, niet goed presteren? Dan kan je kind bij ons terecht voor faalangsttraining. In zes bijeenkomsten van drie kwartier zorgen we ervoor dat hij of zij grip op zijn of haar faalangst krijgt. Leerlingen leren wat faalangst is, hoe het werkt en hoe ze ermee om moeten gaan, waarbij we werken aan een helder doel: vol zelfvertrouwen aan een toets, presentatie of opdracht beginnen. Meer weten over deze training? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Vestiging op kaart