Lyceo Groningen – CSG Augustinus

Groningen – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Op het CSG Augustinus in Groningen biedt Lyceo huiswerkbegeleiding en bijles aan. Door het bieden van actieve en persoonlijke begeleiding stimuleren wij jou het beste uit jezelf te halen en je ambities waar te maken. 

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Vetiging afbeelding
 • Lyceo Groningen – CSG Augustinus
 • Admiraal de Ruyterlaan 37
 • 9726GP Groningen
 • Babette Vedder
 • Vestigingsmanager

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Over deze locatie

  Huiswerkbegeleiding in Groningen

  Bij de start van het traject worden er persoonlijke doelen opgesteld samen met jou en je ouders. Tijdens de huiswerkbegeleiding ga je met deze doelen aan de slag. Tussentijds worden de doelen geëvalueerd en indien nodig bijgesteld. Hierbij staat jouw ontwikkeling voorop!

  We maken voor de huiswerkbegeleiding gebruik van een ruim lokaal waardoor je rustig kunt werken zonder gestoord te worden. Voor de bijlessen en eventueel gesprekken wordt er gebruik gemaakt van andere lokalen of gespreksruimtes in de school.

  Het team van Lyceo Groningen bestaat uit enthousiaste begeleiders met elk hun eigen kwaliteiten. Door de verschillende achtergrond van de begeleiders is er veel kennis en ervaring aanwezig in het team. Samen met jou wordt er gewerkt aan het plannen en structureren van je leerwerk zodat je overzicht en rust ervaart. Door deze vaardigheden te oefenen word je zelfstandiger en vergroten we je zelfvertrouwen. Voor vragen of een gesprekje kun je altijd bij hen terecht. De Vestigingsmanager leidt het team en de vestiging en onderhoudt contact met de mentoren en andere betrokkenen binnen de school.

  Babette Vedder

  Vestigingsmanager

  Mijn naam is Babette Vedder en ik ben werkzaam als Vestigingsmanager bij Lyceo op CSG Augustinus in Groningen. In de middagen begeleid ik samen met een team van huiswerk- en bijlesbegeleiders, leerlingen met het maken van hun huiswerk en het verbeteren van hun studievaardigheden. Door mijn opleiding aan de Pabo weet ik hoe belangrijk het is om leerlingen persoonlijke aandacht te geven, ook tijdens hun leerproces. Daarnaast streef ik naar een nauw contact met ouders, mentoren en andere betrokkenen, om het maximale uit iedere leerling te halen!

  Huiswerkbegeleiding

  huiswerkbegeleiding

  Plannen, samenvatten, lezen, opdrachten maken, presentaties voorbereiden, woordjes leren, grammatica oefenen... Er komt een hoop kijken bij al dat huiswerk en wij bieden de oplossing! Een groep vaste begeleiders gaat samen met jouw kind aan de slag met de dag- of weekplanner. Er wordt aandacht besteed aan belangrijke studievaardigheden zoals plannen, samenvatten en het 'echt' leren van een tekst. Iedere leerling is anders, daarom vinden wij samen met jouw zoon of dochter een passende aanpak en leerstrategie om samen te ontdekken wat het beste werkt. In de huiswerkbegeleiding leert je kind om zelfstandig zijn of haar werk aan te pakken, zodat hij of zij het uiteindelijk zelf kan.

  Bijles

  Bijles

  Wil jouw kind meer zekerheid over bepaalde vakken? Loopt hij of zij achter met de lesstof? Heeft jouw kind behoefte aan individuele begeleiding? Dan is bijles bij Lyceo een goed idee! Bij onze zorgvuldig geselecteerde begeleiders kan jouw kind met al zijn of haar vragen terecht. De bijlessen worden gegeven in een aparte ruimte, zonder afleiding, en in een ontspannen sfeer. Wij bieden de persoonlijke ondersteuning die jouw kind nodig heeft.

  Studiecoaching

  Efficiënt huiswerk maken en toetsen voorbereiden zijn voor sommige leerlingen grote uitdagingen. Waar begin je? Hoe behoud je structuur? En hoe zorg je ervoor dat je je huiswerk op tijd afrondt én de stof onder de knie hebt? Daar willen wij jouw zoon of dochter graag bij helpen! Je kind gaat gedurende 10 weken, 1 uur per week aan de slag met een studiecoach om effectieve studievaardigheden te ontwikkelen. De zelfstandigheid, het zelfinzicht en het zelfvertrouwen groeien hierdoor. Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

  Het Lyceo Examenjaar

  Het Lyceo Examenjaar is een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarin jij en jouw kind volledig worden ontzorgd. We begeleiden jouw kind met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast ontvangt je kind kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt hij of zij toegang tot Lyceo Examen Oefenen: ons digitale platform vol extra oefenmateriaal. De begeleiding vindt volledig plaats op de eigen school of op een van onze locaties.

  Toetsweekopvangklas

  De toetsweek is het moment waarop jouw kind alles eruit moet halen wat erin zit. Een goede planning, rust en concentratie tijdens deze week zijn hiervoor van groot belang. Met onze toetsweekopvangklas (TWOK) zorgen we er samen voor dat jouw kind vol zelfvertrouwen de toetsweek doorkomt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

  Vestiging op kaart