Lyceo Groningen – Kwinkenplein

Lyceo op het Kwinkenplein – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Huiswerkbegeleiding in Groningen volg je bij Lyceo op het Kwinkenplein. In onze vestiging vind je  rustige werkplekken, zodat je je goed kunt concentreren. De sfeer is gezellig en huiselijk, je bent hier welkom! Onze begeleiders staan altijd voor je klaar om je te helpen met plannen of vakinhoudelijke vragen. 

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Gerry Faber

Vestigingsmanager

Mijn naam is Gerry Faber en ik ben de vestigingsmanager van Lyceo Groningen Kwinkenplein. Wij creëren op onze locatie een prettige sfeer waarin leerlingen zich thuis voelen en zo goed mogelijk tot leren kunnen komen. Met een enthousiast en deskundig team helpen wij jouw kind daar waar nodig is. Dit doen we allereerst in een persoonlijk gesprek waarin wij goed luisteren naar de wens van leerling en ouders. Op basis hiervan maken wij een persoonlijk plan van aanpak. Aansluitend starten wij graag met jouw kind aan het bouwen van kennis, zelfvertrouwen en gezonde motivatie om de schoolperiode goed te kunnen aanvangen, doorlopen en af te ronden. Heb jij vragen of ben je benieuwd wat Lyceo voor jouw kind kan betekenen? Neem contact met mij op, ik sta je graag te woord!

 • Lyceo Groningen – Kwinkenplein
 • Kwinkenplein 8 -4
 • 9712GZ Groningen
 • Gerry Faber
 • Vestigingsmanager

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Groningen

Je vindt ons middenin het centrum van Groningen, bijna naast de Martinitoren aan het kwinkenplein op de vierde verdieping. We hebben een ruim opgezette locatie met veel mogelijkheden om rustig zelf aan de slag te gaan. Door het bieden van actieve en persoonlijke begeleiding stimuleren wij uw kind het beste uit zichzelf te halen en zijn of haar ambities waar te maken.

Als je huiswerkbegeleiding volgt bij Lyceo in Groningen gaan we samen aan de slag om je studievaardigheden te verbeteren. Hierbij kun je denken aan tips hoe je een tekst goed kunt lezen, hoe je stof beter tot je kan nemen en hoe je hoofd- en bijzaken kunt scheiden. In de pauze is er, naast een gezond tussendoortje, ruimte voor gesprekken en grapjes.

Heb je interesse? Neem gerust contact op via de telefoon of e-mail.

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Huiswerkbegeleiding

  Tijdens de huiswerkbegeleiding is er aandacht voor planning, overzicht en structuur. Je krijgt bij ons de mogelijkheid om op een rustige plek je huiswerk te maken en vakinhoudelijke vragen te stellen. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt de nadruk gelegd op het plannen van het huiswerk, de voorbereiding en het overhoren van toetsen en het leren zelfstandig te werken.

  Bijles

  Iedere leerling is verschillend. De één is goed is talen, de ander weer beter in wiskunde. Soms kan het erg fijn zijn om bij de vakken waar je wat meer moeite mee hebt extra hulp te krijgen. Bijles kan hiervoor een uitkomst bieden. Samen, één-op-één, met een ervaren begeleider ga je in op al jouw vragen en struikelblokken waardoor je meer grip krijgt op de stof. Op deze manier kun je werken aan je zelfvertrouwen en met een goed gevoel je toetsen ingaan.

  Examentraining

  Op onze locatie verzorgen wij in de weekenden en vakanties ook examentrainingen. Welke trainingen er worden gegeven verschilt per keer; kijk op onze website wanneer jouw vak bij jou in de buurt wordt gegeven.

  Basisschoolbegeleiding

  Heeft jouw kind moeite met begrijpend lezen, breuken of zinsontleding? Dan is Lyceo basisschoolbegeleiding vast iets voor hem of haar! Lyceo basisschoolbegeleiding is bedoeld voor leerlingen uit groep 3 t/m groep 8. Met ons unieke Lyceo junior materiaal leren we kinderen op speelse wijze de vaardigheden die ze nodig hebben om te groeien op school. Zo krijgen ze het zelfvertrouwen en de kennis die ze verdienen!

  Studiecoaching

  Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het plannen en organiseren van al je schoolwerk? Dan is studiecoaching iets voor jou. Studiecoaching is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij de nadruk niet ligt op vakinhoudelijke kennis, maar op het ontwikkelen van passende studievaardigheden. We focussen hierbij op het plannen, herhalen en structureren van het huiswerk. En daar heb je voor de rest van je leven plezier van. Wil je meer weten óf je aanmelden? Neem dan contact op met de vestigingsmanager.