Lyceo Groningen – Montessori Lyceum

Montessori Lyceum – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

De begeleiding van Lyceo voor leerlingen van het Montessori Lyceum Groningen wordt verzorgd op de locatie aan de Helper Brink. Hierdoor kunnen onze leerlingen na hun laatste les meteen aansluiten in de huiswerkbegeleiding of klaar gaan zitten voor hun bijles op maat. 

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Vetiging afbeelding
 • Lyceo Groningen – Montessori Lyceum
 • Helper Brink 30
 • 9722EP Groningen
 • Cato van Graas
 • Vestigingsmanager

Openingstijden

 • -
 • -
 • Gesloten
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Over deze locatie

  Huiswerkbegeleiding in Groningen

  We kijken naar wat jij nodig hebt om tot de beste leerstijl voor jou te komen. Immers, jouw manier van leren is anders dan die van je klasgenoten. Wij zijn dagelijks op school aanwezig en houden nauw contact met je mentor, docenten en andere contactpersonen. Op die manier werken we samen met de school om jouw leerprestaties te verbeteren.

  Iedere dag kun je na schooltijd bij ons aan de slag met je huiswerk. Doordat je hier efficiënt leert te werken, heb je de avonden en weekends vaak vrij van huiswerk. Zo hou je dus meer tijd over om te sporten of leuke dingen te doen. Ben je benieuwd? Spreek de Vestigingsmanager eens aan, bel of stuur een e-mail.

  Cato van Graas

  Vestigingsmanager

  Mijn naam is Cato en ik ben werkzaam als vestigingsmanager bij Lyceo op het Montessori Lyceum in Groningen. Vanuit mijn achtergrond als biologiedocent weet ik hoe waardevol persoonlijke aandacht voor een leerling kan zijn en ik zet me dan ook vol enthousiasme in om leerlingen op een passende manier te ondersteunen. In de middagen begeleid ik, samen met een deskundig team van huiswerk- en bijlesbegeleiders, leerlingen met het maken van hun huiswerk en het verbeteren van hun studievaardigheden. Heb jij vragen of ben je benieuwd wat Lyceo voor jouw kind kan betekenen?

  Neem contact met mij op, ik sta je graag te woord!

  Huiswerkbegeleiding

  huiswerkbegeleiding

  Belangrijke uitgangspunten in de huiswerkbegeleiding zijn structuur, rust en duidelijkheid. Dit geldt voor de leerlingen, ouders, begeleiders en natuurlijk ook voor de vestigingsmanager. We hebben een gezamenlijk doel: betere schoolresultaten. Daarnaast wordt er gewerkt aan de persoonlijke doelen van jouw zoon of dochter. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt de nadruk gelegd op het plannen van het huiswerk, de voorbereiding en het overhoren van proefwerken en schriftelijke overhoringen én het leren zelfstandig te werken. Je kind kan altijd terecht met vragen bij het team van begeleiders en de vestigingsmanager.

  Bijles

  Bijles

  Wil jouw kind meer zekerheid over bepaalde vakken? Loopt hij of zij achter met de lesstof? Heeft jouw kind behoefte aan individuele begeleiding? Dan is bijles bij Lyceo een goed idee! Bij onze zorgvuldig geselecteerde begeleiders kan jouw kind met al zijn of haar vragen terecht. De bijlessen worden gegeven in een aparte ruimte, zonder afleiding, en in een ontspannen sfeer. Wij bieden de persoonlijke ondersteuning die jouw kind nodig heeft.

  Basisschool bijles

  Basisschoolbegeleiding

  Niet ieder kind is hetzelfde, de een blinkt uit in rekenen en de ander is goed in begrijpend lezen. Soms kan een leerling wel een steuntje in de rug gebruiken bij een bepaald vak. Daarom is er basisschool bijles. Hier werken we samen aan de vakken die jouw kind lastig vindt, zodat jouw zoon of dochter meer zelfvertrouwen krijgt.

  Studiecoaching

  Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Studiecoaching bij Lyceo is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij de nadruk niet ligt op vakinhoudelijke kennis, maar op het ontwikkelen van studievaardigheden. We focussen hierbij op het plannen, herhalen en structureren van het huiswerk. En daar heeft jouw zoon of dochter voor de rest van hun leven plezier van. Interesse? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

  Toetsweekopvangklas

  De toetsweek is het moment waarop jouw kind alles eruit moet halen wat erin zit. Een goede planning, rust en concentratie tijdens deze week zijn hiervoor van groot belang. Met onze toetsweekopvangklas (TWOK) zorgen we er samen voor dat jouw kind vol zelfvertrouwen de toetsweek doorkomt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

  Het Lyceo Examenjaar

  Het Lyceo Examenjaar is een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarin jij en jouw kind volledig worden ontzorgd. We begeleiden jouw kind met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast ontvangt je kind kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt hij of zij toegang tot Lyceo Examen Oefenen: ons digitale platform vol extra oefenmateriaal. De begeleiding vindt volledig plaats op de eigen school of op een van onze locaties.

  Vestiging op kaart