Lyceo Utrecht – Maliebaan

Huiswerkbegeleiding in Utrecht – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Voor huiswerkbegeleiding kom je naar Lyceo op de Maliebaan. Hier begeleiden wij leerlingen van zowel de basisschool als de middelbare school. De vestiging is in de buurt van diverse Utrechtse scholen en op loopafstand van het station, dus makkelijk te bereiken. Zit je bijvoorbeeld op het Utrechts Stedelijk Gymnasium, St. Gregorius College, St. Bonifatiuscollege of Christelijk Gymnasium Utrecht? Dan ben je binnen 10 minuten fietsen op de vestiging.

Je kunt direct een intakegesprek aanvragen voor bijles of huiswerkbegeleiding op de Maliebaan.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Alle locaties voor huiswerkbegeleiding in Utrecht
Alle locaties voor bijles in Utrecht

Lisa Dirkse

Vestigingsmanager

Heb je hulp nodig met het plannen van huiswerk of het leren voor je toetsen? Of ben je op zoek naar een rustige plek in Utrecht of omgeving om geconcentreerd te kunnen werken? Huiswerkbegeleiding is dan de ideale ondersteuning. De vestigingsmanager is het vaste aanspreekpunt, de vertrouwenspersoon en coach voor de leerlingen en ouders. Daarnaast stuurt de vestigingsmanager de huiswerkbegeleiders en bijlesdocenten op de locatie gericht aan op hun werkzaamheden en onderhoudt de Vestigingsmanager contacten met scholen in de omgeving.

 • Lyceo Utrecht – Maliebaan
 • Maliebaan 87
 • 3581CG Utrecht
 • Lisa Dirkse
 • Vestigingsmanager

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Utrecht

Bij Lyceo streven wij er met het hele team naar om alles uit de leerling te halen, of het nu gaat om een basisschoolleerling die aan de Entree/Citotoets begint of een student die even vastloopt bij het schrijven van zijn/haar scriptie. Preventieve studiebegeleiding kan voor veel leerlingen in elke schoolfase en studenten een meerwaarde zijn. Daarom biedt Lyceo begeleiding aan verschillende leerlingen; basisschoolleerlingen van groep 3 t/m 8, middelbare scholieren door middel van huiswerkbegeleiding en individuele bijlessen en examentrainingen en studenten voor elk type onderwijs. Naast inhoudelijke ondersteuning, werken we door positieve stimulering aan het vergroten van het zelfvertrouwen van de leerling of student. Ons doel is dat door begeleiding van onze kant, het bieden van structuur en het aanreiken van handvatten, de leerling of student zelfstandiger gaat werken.

Kom gerust kennismaken
Wij zijn zeven dagen in de week geopend om ondersteuning te bieden. Onze individuele begeleiding kan buiten onze openingstijden plaatsvinden op afspraak. Neem gerust contact op voor meer informatie. We zijn telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 19.00 uur op 030-2734309. Op vrijdag kun je het beste bellen naar +31 6 10589732. Zoek je examentraining in Utrecht, dan kan je ieder weekend en elke schoolvakantie bij ons terecht.

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Op deze vestiging in Utrecht kun je terecht voor:

  Huiswerkbegeleiding

  Huiswerk maken hoort bij school. Maar hoe pak je dat nou aan? Hoe plan je een toets in? Hoe leer je voor een proefwerk? En hoe combineer je dit op de juiste manier met je vrije tijd? Hier kunnen wij je bij helpen!
  Tijdens onze huiswerkbegeleiding werk je na schooltijd met de studiecoaches aan je huiswerk, het verbeteren van je studievaardigheden en je zwakke vakken. Het ondersteunen bij het plannen is hierbij ook erg belangrijk. We zorgen voor een goede leeromgeving waarbij leerlingen zich goed kunnen concentreren en hun huiswerk effectief kunnen maken. Onze studiecoaches zorgen voor een prettige sfeer, hebben een luisterend oor en kijken naar de individuele behoeftes van de leerling.

  Bijles

  Niet elk vak gaat je even goed af. Soms kan ondersteuning je net dat steuntje in de rug geven om je cijfers te verbeteren! Voor middelbare scholieren biedt Lyceo individuele bijlessen voor elk vak. Tijdens deze begeleiding krijg je een uur lang individuele bijles van een gespecialiseerde bijlesdocent, in een aparte ruimte zodat jullie niet afgeleid worden. We merken dat als de inhoudelijke kennis vergroot wordt, het plezier in het vak toeneemt. Je kan contact opnemen voor een afspraak.

  Examentraining

  Nog even dat extra steuntje in de rug nodig? Met een examentraining ga je goed voorbereid het examen in. Bekijk hieronder welke examentrainingen worden aangeboden in Utrecht.

  Basisschoolbegeleiding

  De basisschooltijd is een belangrijke periode. Uw kind maakt een enorme groei door. In mogelijkheden, maar ook in verantwoordelijkheden. De juiste begeleiding bereidt uw kind optimaal voor op een volgend leerjaar óf de middelbare school. Lyceo biedt basisschoolbegeleiding aan voor kinderen van groep 3 tot en met 8. Er wordt gekeken naar welke vakken uw kind lastig vindt en daar gaan we extra aandacht aan besteden. We merken dat de één op één begeleiding zorgt dat het zelfvertrouwen van de leerling wordt vergroot en dat hij of zij weer plezier krijgt in het leren.

  De begeleiders hebben een pedagogische opleiding. En zijn ervaren in werken met kinderen in de basisschoolleeftijd. Ze maken gebruik van eigen lesmateriaal; Lyceo Junior. Daarmee oefenen ze lezen, schrijven en rekenen. In groep 7 & 8 wordt extra aandacht besteed aan de Entree- en/of Citotoets.

  Het Lyceo Examenjaar

  Wil je er zeker van zijn dat je het maximale uit het examenjaar haalt? Dan is het Lyceo Examenjaar echt iets voor jou! Het doel is om op een fijne manier het examenjaar door te komen. Mét mooi resultaat, zelfvertrouwen en goede cijfers. Tijdens het Lyceo Examenjaar helpen we jou met een combinatie van bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, coaching, bijlessen en examentrainingen. Dit is een op maat gemaakt programma, afgestemd op jouw behoeften en wensen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van je diploma. En het mooie is dat je hiervoor niet naar een andere school hoeft maar de begeleiding aansluit bij het programma van jouw eigen school.

  StudieKeuzeAdvies

  Ben jij van plan om volgend schooljaar te starten met een opleiding aan een hogeschool of universiteit in Nederland? Wanneer je nog niet weet wat je wil gaan studeren, is het mogelijk om professionele hulp in te schakelen. Bij StudieKeuzeAdvies word je in vier bijeenkomsten begeleid bij het maken van een passende studiekeuze. Samen met een deskundige studiekeuzecoach ga je aan de slag om te ontdekken wie je bent en welke studiemogelijkheden er zijn. Aan het einde van het traject heb je een weloverwogen studiekeuze gemaakt voor een opleiding die écht bij je past.