Lyceo Zwijndrecht – Develsteincollege

Develsteincollege – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Op het Develsteincollege in Zwijndrecht geven wij al meer dan 6 jaar huiswerkbegeleiding en helpen we leerlingen die net dat extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. De Lyceo-vestiging is gehuisvest in school zelf waardoor je meteen na je laatste les je huiswerk kan komen maken.

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

 

Vetiging afbeelding
 • Lyceo Zwijndrecht – Develsteincollege
 • Develsingel 5
 • 3333LD Zwijndrecht
 • Romee Fenijn
 • Vestigingsmanager

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Over deze locatie

  Huiswerkbegeleiding in Zwijndrecht

  Heb jij moeite met plannen? Of weet je niet zo goed hoe je moet leren? Tijdens huiswerkbegeleiding maak je in kleine groepjes je huiswerk. Je wordt overhoord, laat je planning controleren en na 3 uurtjes is jouw huiswerk grotendeels af, zodat je thuis tijd hebt om écht leuke dingen te doen. Daarbij bieden we ook nog andere diensten aan als studiecoaching, huiswerkklas, bijles en brugklastraining.

  In school

  De Lyceo-vestiging is gehuisvest in school zelf waardoor je meteen na je laatste les je huiswerk kan komen maken. Je vindt ons in lokaal 216. Elke leerling kan op een rustige plek zijn of haar huiswerk maken.

  Lyceo werkt al vele jaren intensief samen met het Develsteincollege. Ook het merendeel van ons docententeam is zelf leerling geweest op het Develsteincollege. Hierdoor kennen zij de gebruikte lesmethoden, maar zijn zij ook bekend met de meeste leraren en hun manier van lesgeven en toetsen. Dit zorgt ervoor dat we de begeleiding zo goed mogelijk op jou kunnen afstemmen.

  Kom gerust een keertje langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of neem telefonisch contact op via 078 303 64 60.

  Romee Fenijn

  Vestigingsmanager

  Mijn naam is Romee Fenijn en ik ben vestigingsmanager op het Develstein College en Walburg College Zwijndrecht. Tijdens mijn studie Psychologie aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam heb ik enige jaren bij Lyceo gewerkt als begeleider. Na het afronden van mijn studie heb ik de stap gemaakt naar vestigingsmanager. In mijn rol als vestigingsmanager vind ik het belangrijk dat er een fijne en veilige leeromgeving wordt gecreëerd voor de leerlingen, waar zij zichzelf kunnen zijn en de ruimte hebben om vragen te stellen. Met het team van begeleiders zorgen wij voor een passende begeleiding voor iedere leerling, waar wij helpen bij het aanleren of verbeteren van studievaardigheden, het overhoren en begrijpen van de lesstof!

  Huiswerkbegeleiding

  huiswerkbegeleiding

  Minimaal 3 middagen per week werkt je kind aan het plannen en maken van huiswerk. We maken een persoonlijk ontwikkelingsplan, dat specifiek wordt samengesteld voor de doelstellingen en wensen van jouw zoon of dochter. Hij of zij maakt hiervoor de Studievaardigeden- en Motivatietest. Onze begeleiders focussen op het aanleren van studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. We helpen bij het voorbereiden en overhoren van toetsen en we leren je kind zelfstandig en gestructureerd te werken. Het streven is om tijdens de huiswerkbegeleiding het maak- en leerwerk volledig af te ronden. Dat geeft rust thuis.

  Bijles

  Bijles

  Wil jouw kind meer zekerheid over bepaalde vakken? Loopt hij of zij achter met de lesstof? Heeft jouw kind behoefte aan individuele begeleiding? Dan is bijles bij Lyceo een goed idee! Bij onze zorgvuldig geselecteerde begeleiders kan jouw kind met al zijn of haar vragen terecht. De bijlessen worden gegeven in een aparte ruimte, zonder afleiding, en in een ontspannen sfeer. Wij bieden de persoonlijke ondersteuning die jouw kind nodig heeft.

  Het Lyceo Examenjaar

  Wil je er zeker van zijn dat jouw kind het maximale uit het examenjaar haalt? Dan is het Lyceo Examenjaar echt iets voor jou! Het doel is om op een fijne manier het examenjaar door te komen. Mét mooi resultaat, zelfvertrouwen en goede cijfers. Tijdens het Lyceo Examenjaar helpen we jouw kind met een combinatie van bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, coaching, bijlessen en examentrainingen. Dit is een op maat gemaakt programma, afgestemd op zijn of haar behoeften en wensen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van het diploma. En het mooie is dat jouw zoon of dochter hiervoor niet naar een andere school hoeft maar de begeleiding aansluit bij het programma van jouw eigen school.

  Studiecoaching


  Efficiënt huiswerk maken en toetsen voorbereiden zijn voor sommige leerlingen grote uitdagingen. Waar begin je? Hoe behoud je structuur? En hoe zorg je ervoor dat je je huiswerk op tijd afrondt én de stof onder de knie hebt? Daar willen wij jouw zoon of dochter graag bij helpen! Je kind gaat gedurende 10 weken, 1 uur per week aan de slag met een studiecoach om effectieve studievaardigheden te ontwikkelen. De zelfstandigheid, het zelfinzicht en het zelfvertrouwen groeien hierdoor. Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

  Vestiging op kaart