Bijles

Bijles op locatie 

  • Een-op-een vakinhoudelijke begeleiding
  • Op één van onze vestigingen bij jou in de buurt
  • Krijg extra uitleg en oefenopgaven over de lesstof
  • Professionele ondersteuning door ervaren begeleiders
  • Voor alle vakken & elk niveau

Aanmelden Vraag een gratis informatiepakket aan

Online bijles 

  • Eén-op-één begeleiding, gericht op jouw vragen
  • Flexibel in te plannen naast je eigen lessen
  • Direct aan de slag en snel resultaat, ook in de schoolvakanties!
  • Online ondersteuning door ervaren begeleiders
  • Voor alle vakken & elk niveau

Aanmelden Bel ons voor meer informatie

Bijles volgen?

Tijdens onze bijles krijg je één-op-één begeleiding van een ervaren begeleider, gericht op jouw specifieke vragen. Bijles is waardevol om eventuele opgelopen achterstanden voor een vak weg te werken. Maar ook als je geen achterstanden hebt, en de stof voor een vak is bijvoorbeeld weggezakt, is het belangrijk daar nu iets aan te doen. Onze bijlessen kunnen direct geregeld worden, zijn flexibel in te plannen en mogelijk voor alle vakken en elk niveau.

Moeilijke vakken worden weer leuk met bijles 

Heb je moeite met een schoolvak of loop je achter op de lesstof? Te lage cijfers kunnen dan het gevolg zijn. Bijles van Lyceo betekent: meer persoonlijke aandacht, zodat het zelfvertrouwen terugkomt en je weer beter presteert.

Lyceo biedt bijles op locaties in het hele land en tijdens het hele schooljaar. Bij Lyceo is jouw kennisniveau het vertrekpunt. Je krijgt één-op-één begeleiding voor de stof waar jij moeite mee hebt. Op die manier krijg je precies de aandacht die jij nodig hebt. Onze begeleiders houden de voortgang bij en bespreken die met jou. Zo weet je precies wat het effect van de bijles is.

Bijlessen kunnen je helpen om de lesstof beter te begrijpen en te verwerken. Ook kun je vragen stellen aan je vaste begeleider als je iets nog niet helemaal snapt. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om betere cijfers te halen. Door het benadrukken van de sterke punten en samen te werken aan verbeterpunten krijg je je zelfvertrouwen terug, waardoor je beter presteert. Maar hoe gaat bijles eigenlijk in zijn werk?

Aanmelden voor een vrijblijvend adviesgesprek

Wat houdt bijles in?

Lyceo werkt vanuit de Lyceo Leren Leren-methode©, die bestaat uit vier bewezen effectieve studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. We starten op jouw kennisniveau en van daaruit gaan we bouwen.

Je krijgt één-op-één begeleiding van een vaste, ervaren begeleider die de kennis in huis heeft van het vak waar je moeite mee hebt. Je kunt je tijdens je bijles volledig concentreren op het vak of de vakken waarbij je problemen ervaart. Je volgt de bijles op één van onze vestigingen of online.

Online bijles

Onze bijlessen zijn ook online beschikbaar. Het volgen van bijles is zeer effectief voor het verbeteren van eventuele zwakkere vakken en in het examenjaar erg nuttig ter voorbereiding op de toetsweken en schoolexamens. Meer informatie? Klik hier.

Een individueel plan van aanpak 

Iedere leerling is anders, dus ieder plan van aanpak is anders. Dat betekent dat een klasgenoot bijvoorbeeld wekelijks heel intensief bijles nodig heeft, terwijl jij aan twee uur genoeg hebt. De bijlesuren volg je na schooltijd en voor een of meerdere dagen. Dat is dus allemaal afhankelijk van jouw behoefte.

Wiskunde, Nederlands, Engels en Natuurkunde zijn de populairste bijlesvakken, maar je kunt in elk vak bijles krijgen. Je leert en werkt uit je eigen boeken, dus vergeet niet om die mee te nemen naar je bijles.

Vinger aan de pols

In ons online leerlingvolgsysteem HOMi kunnen jouw ouders/verzorgers voortgangsverslagen en andere afspraken bekijken. Regelmatig bespreken we hoe de begeleiding gaat. Als het nodig is, dan passen we onze begeleiding tussentijds aan.

Wat zijn de voordelen van bijles? 

Als je bijles wilt gaan volgen, maken we een persoonlijk ontwikkelplan op maat. Hierbij kijken we naar wat je wilt leren en met welke cijfers je blij bent. Gaandeweg de bijlesuren merk je dat je lastige vakken eigen maakt en dat leren weer leuk wordt. Bovendien krijg je meer vrije tijd, omdat je op vaste tijden aan je schoolvak werkt. Er zitten veel voordelen aan het volgen van bijles, waaronder:

 • Je krijgt duidelijke uitleg waardoor je de lesstof beter begrijpt.
 • Je krijgt een vaste, ervaren begeleider.
 • Samen werken we achterstanden weg, waardoor je weer helemaal bij bent met de rest van de klas.
 • Geen stress, we werken op jouw tempo.
 • Je krijgt meer zelfvertrouwen.
 • Je haalt hogere cijfers voor de vakken waarvoor je bijles volgt.

Waarom bijles volgen bij Lyceo? 

Lyceo biedt veel verschillende vormen van onderwijsondersteuning door het hele land – bij eigen vestigingen en op de diverse scholen waarmee we samenwerken. Onze passie is leerlingen te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Dit doen we door het geven van inhoudelijke begeleiding en het verbeteren van studievaardigheden. Onze kernwaarden zijn persoonlijke aandacht, vertrouwen en een flinke dosis positiviteit.

Enkele belangrijke punten van Lyceo:

 • We werken via onze eigen Lyceo Leren Leren-methode©. Deze methode is gebaseerd op vier wetenschappelijk bewezen effectieve kernvaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren.
 • In ons online leerlingvolgsysteem HOMi kunnen ouders voortgangsverslagen en andere afspraken bekijken.
 • Ons lesmateriaal is innovatief, onafhankelijk en ontwikkeld in samenwerking met hogescholen en universiteiten.
 • Uiteraard volgen onze student-begeleiders een strenge selectieprocedure en een uitgebreid intern trainingsprogramma.
 • Als enige bewezen effectieve examentrainingen, dit laten we continu onafhankelijk toetsen.
 • We vinden het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan het belang van gezonde voeding, regelmatig bewegen, een goede nachtrust en het inbouwen van voldoende ontspanningsmomenten.

Meld je vandaag nog aan! 

Ben je overtuigd van wat Lyceo voor jou kan betekenen? Wil je met bijles zorgen dat moeilijke vakken weer leuk worden? Meld je dan vandaag nog aan voor bijles bij Lyceo.

Direct aanmelden

Meer informatie over bijles van Lyceo? Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 071 – 79 000 40 of stuur een e-mail naar info@lyceo.nl.

Op welke locaties kan ik terecht voor bijles?

Lyceo biedt bijles op verschillende locaties door heel Nederland. Benieuwd naar een locatie bij jou in de buurt?

Bijles Almere Bijles Haarlem
Bijles Amersfoort Bijles Leiden
Bijles Amsterdam Bijles Maastricht
Bijles Breda Bijles Nijmegen
Bijles Den Bosch Bijles Rotterdam
Bijles Den Haag Bijles Utrecht 
Bijles Dordrecht Bijles Wassenaar
Bijles Eindhoven Bekijk alle bijles locaties

Bijles vakken 

Lyceo geeft bijles in alle vakken, meer weten? Klik dan op een van de vakken hieronder. Staat jouw vak er niet tussen? Geen zorgen! Neem telefonisch contact met ons op via 071-7900040 om de mogelijkheden te bespreken.

Bijles Aardrijkskunde Bijles Frans
Bijles Bedrijfseconomie Bijles Geschiedenis
Bijles Biologie Bijles Nederlands
Bijles Duits Bijles Natuurkunde
Bijles Economie Bijles Scheikunde
Bijles Engels Bijles Wiskunde

Hulp bij het leren

Leren voor toetsen, schoolexamens en eindexamens is soms best lastig. Wij helpen je graag! Kijk eens bij alle tips en -tricks per vak en de filmpjes met leertips voor alle vakken op ons Youtube kanaal Lyceo Legt uit.

Moeite met het onthouden van formules, rijtjes, jaartallen en al dat soort zaken? Ezelsbruggetje.nl helpt jou deze weetjes te onthouden!

Lyceo Extra

Omdat extra ondersteuning niet voor iedereen binnen handbereik ligt, is er het Lyceo Extra-programma. Met dit programma bieden wij inmiddels dagelijks kosteloos begeleiding aan honderden leerlingen. De school bepaalt wie voor Lyceo Extra in aanmerking komt. Door samen te werken met de scholen kan Lyceo structureel extra plekken beschikbaar stellen in zowel huiswerkbegeleiding als examentraining. De afgelopen jaren zijn wij in staat geweest landelijk duizenden leerlingen via het Lyceo Extra-programma te begeleiden. Weten of uw kind hiervoor in aanmerking komt? Vraag dit na bij de Lyceo-vestigingscoördinator van uw school.