Lyceo Den Bosch -
Sint-Janslyceum

Thijs Frankfort

Vestigingsmanager

Mijn naam is Thijs Frankfort en ik ben de vestigingsmanager op het Sint-Janslyceum in Den Bosch. Samen met mijn team van enthousiaste begeleiders sta ik voor de leerlingen klaar. We helpen iedere leerling met het vergroten van het zelfvertrouwen en het opdoen van nieuwe leervaardigheden. Zo werken we samen toe naar meer zelfstandigheid om er op eigen kracht een mooie schooltijd van te maken, vol plezier en met prachtige resultaten. Wil je meer weten? Neem dan telefonisch contact met mij op óf kom een keertje langs.

Over deze locatie

Lyceo is gevestigd in het prachtige, lichte gebouw van het Sint-Janslyceum in Den Bosch. Dicht bij het Zuiderpark, in een rustige en vertrouwde werkplek in de eigen school, werken wij samen met jouw kind aan het verbeteren van studievaardigheden. Na de laatste les gaat je kind meteen aan de slag bij ons. We staan in nauw contact met de docenten en mentoren van de school. Er staat een enthousiast team van begeleiders voor je kind klaar om alle hulp te bieden bij het leren en huiswerk maken. Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van het Sint-Janslyceum. Leerlingen van andere scholen kunnen terecht bij onze eigen vestiging aan de Maaslandstraat.

We werken met een team van ervaren en gemotiveerde begeleiders. De begeleiders staan altijd voor jouw kind klaar en helpen graag met het maken van een planning, het beantwoorden van vragen en oefenen met studievaardigheden. Samen zorgen we ervoor dat jouw kind goed is voorbereid op SO’s en proefwerken. Tijdens de pauze is er ruimte om een praatje te maken met de begeleiders en andere leerlingen. We vinden het belangrijk om bij de begeleiding een positieve en fijne sfeer te creëren waar de leerlingen zich op hun gemak voelen.

Ben je benieuwd en wil je meer weten, dan maken we graag een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op school. Dan kunnen we samen kijken of we iets voor jouw kind kunnen betekenen! Je kind is ook van harte welkom om een keer een middag mee te lopen in de huiswerkbegeleiding.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Studiecoaching >
  • Het Lyceo Examenjaar >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >

Huiswerkbegeleiding

Als je jouw kind hebt aangemeld voor Lyceo huiswerkbegeleiding, voeren we samen met jou en je kind een intakegesprek. Aan de hand hiervan wordt een plan van aanpak gemaakt waarin we de doelstellingen en wensen van hem of haar op een rij zetten. Elke drie maanden is er een evaluatiemoment en stellen we, als dat nodig is, het plan bij. Doordat jouw kind wekelijks op locatie is, kunnen de begeleiders en de vestigingsmanager de voortgang goed monitoren en bijsturen waar dat nodig is. Zowel ouders als leerlingen hebben hier baat bij. Tijdens de huiswerkbegeleiding krijgt jouw zoon of dochter actieve en persoonlijke begeleiding en wordt hij of zij gestimuleerd het beste uit zichzelf te halen.

Bijles

Heeft jouw kind moeite met één specifiek vak? Heeft hij of zij wellicht een achterstand opgelopen? Dan kan hij of zij bij ons voor bijles terecht! Wij zorgen voor een begeleider die een specialist is in dat lastige vak. Deze begeleider geeft jouw kind een uur individuele aandacht en helpt bij het doorgronden van de stof. Je zoon of dochter kan vragen stellen en samen oefenen. Doordat hij of zij de stof beter gaat begrijpen, zal ook het zelfvertrouwen van jouw zoon of dochter toenemen!

Studiecoaching

Efficiënt huiswerk maken en toetsen voorbereiden zijn voor sommige leerlingen grote uitdagingen. Waar begin je? Hoe behoud je structuur? En hoe zorg je ervoor dat je je huiswerk op tijd afrondt én de stof onder de knie hebt? Daar willen wij jouw zoon of dochter graag bij helpen! Je kind gaat gedurende 10 weken, 1 uur per week aan de slag met een studiecoach om effectieve studievaardigheden te ontwikkelen. De zelfstandigheid, het zelfinzicht en het zelfvertrouwen groeien hierdoor. Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Wil je er zeker van zijn dat jouw kind het maximale uit het examenjaar haalt? Dan is het Lyceo Examenjaar echt iets voor jou! Het doel is om op een fijne manier het examenjaar door te komen. Mét mooi resultaat, zelfvertrouwen en goede cijfers. Tijdens het Lyceo Examenjaar helpen we jouw kind met een combinatie van bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, coaching, bijlessen en examentrainingen. Dit is een op maat gemaakt programma, afgestemd op zijn of haar behoeften en wensen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van het diploma. En het mooie is dat jouw zoon of dochter hiervoor niet naar een andere school hoeft maar de begeleiding aansluit bij het programma van jouw eigen school.

Toetsweek Ondersteuningsklas

Om rustig te kunnen leren voor een toets, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van onze Toetsweek Ondersteuningsklas (TWOK). Wij bieden leerlingen voorafgaand aan en tijdens de toetsweek een ruimte waarin ze rustig en zelfstandig kunnen studeren voor hun toetsen, met minimale afleiding. Het doel is om ervoor te zorgen dat je kind al flink wat leerwerk heeft verricht voordat hij of zij naar huis gaat. Onze begeleider staat klaar om eventuele vragen te beantwoorden, te helpen bij het overhoren en te assisteren bij de planning van de toetsen. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Vestiging op kaart