Lector Leiden – Bonaventura Lyceum – Locatie Mariënpoelstraat

Leiden Bonaventura Lyceum – De beste begeleiding gewoon bij u om de hoek

In Leiden verzorgen wij de huiswerkbegeleiding en bijlessen op het Bonaventura Lyceum. Allemaal binnen de muren van je eigen school. Wij helpen je verder te komen! In overleg met zowel jijzelf als leerling en jouw ouders maken we vooraf – en tussentijds – afspraken voor de begeleiding. 

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Ilona Wagener

Vestigingsmanager

De vestigingsmanager op het Bonaventura Lyceum in Leiden zorgt er samen met een team begeleiders voor dat iedere leerling passende begeleiding krijgt. In een fijne, rustige sfeer werken we met de leerlingen aan het verbeteren van hun leervaardigheden. Daarbij kijken we ook naar het maken van een realistische planning én het maken van je huiswerk. Hierdoor wordt het zelfvertrouwen van de leerlingen vergroot en worden de moeilijke vakken weer leuk!
Heb jij vragen? Neem contact op!

 • Lector Leiden – Bonaventura Lyceum – Locatie Mariënpoelstraat
 • Mariënpoelstraat 6
 • 2334CZ Leiden
 • Ilona Wagener
 • Vestigingsmanager
088 2211444

Over deze locatie

Leerlingen van alle niveaus en uit alle klassen van het Bonaventura kunnen gebruik maken van de huiswerkbegeleiding op school. Huiswerkbegeleiding bij Lector is natuurlijk gericht op het huiswerk voor de volgende dag en het voorbereiden op s.o.’s, proefwerken en examens in de komende periode. We besteden daarnaast ook veel aandacht aan het ontwikkelen van executieve vaardigheden zoals organiseren, zelfevaluatie, planning en geconcentreerd werken. Ook werken we met de leerlingen aan een gemotiveerde werkhouding en leermethodiek (‘leren leren’).

Huiswerkbegeleiding bij Lector op het Bonaventura betekent:
– Een bewezen effectieve en efficiënte aanpak: 95% van onze leerlingen wordt bevorderd of slaagt;
– Kundige hulp en ondersteuning van professionele studiebegeleiders;
– Uitleg in alle vakken tot en met niveau 6 vwo;
– Een persoonlijke benadering van elke leerling;
– Een rustige werkplek in een productieve sfeer;
– Begeleiding direct na schooltijd, dus (meestal) een huiswerkvrije avond.

Wij betrekken ouders en desgewenst de vakdocent en mentor graag bij de huiswerkbegeleiding. Dit doen we onder meer door het gebruik van ons online leerlingvolgsysteem StudyAssist, waarin alle vorderingen van de leerlingen worden bijgehouden. Ouders krijgen een eigen toegangscode voor dit systeem en kunnen altijd zien hoe de zaken ervoor staan. Verder is er regelmatig persoonlijk contact en wij zijn natuurlijk telefonisch en per e-mail bereikbaar.

Let op, deze locatie is enkel toegankelijk voor leerlingen van het Bonaventura Lyceum Mariënpoelstraat. Andere leerlingen kunnen terecht op onze vestiging op de Houtlaan óf in Oegstgeest op de Kempenaerstraat. 

Openingstijden

 • 14:30 - 17:45
 • 14:30 - 17:45
 • 14:30 - 17:45
 • 14:30 - 17:45
 • 14:30 - 17:45
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Huiswerkbegeleiding

  Huiswerk maken hoort bij school en je wil graag goede cijfers halen. Maar hoe pak je dat nou aan als je naast school ook met vrienden wil afspreken, een bijbaantje hebt en van sporten houdt?
  Tijdens onze huiswerkbegeleiding werk je in een kleine groep na je laatste les met ondersteuning van een begeleider aan je huiswerk. Naast het leer- en maakwerk kun je de begeleiders ook om hulp vragen met het maken van een planning en is er extra aandacht voor de vakken die je lastig vindt. We zorgen voor een fijne leeromgeving zodat jij je goed kan concentreren en je huiswerk zo effectief mogelijk kan maken. Zo hou je ook nog tijd over voor leuke dingen!

  Bijles

  Heb je bij een vak achterstand opgelopen of begrijp je nét dat ene onderdeel nog niet zo goed en ben je daardoor onzeker in de voorbereiding op je toets? Dan kan bijles helpen! Wij bieden individuele bijlessen aan voor elke jaarlaag, voor ieder vak. Tijdens een bijles wordt in een uur alle stof uitgelegd waar je moeite mee hebt en herhaal je de andere stof. Zo krijg je weer vertrouwen in jezelf en in dat lastige vak! Neem gerust contact op voor een afspraak.