Lyceo Leiden -
Leonardo College

Quinten Molenaar

Vestigingsmanager

Hoi! Mijn naam is Quinten Molenaar, Vestigingsmanager van het Leonardo College. Samen met mijn team ervaren begeleiders bieden wij huiswerkbegeleiding, bijlessen en studie coaching aan. In een stabiele omgeving gaan wij er met persoonlijke aandacht voor zorgen dat uw kinderen de geleerde vaardigheden in praktijk kunnen brengen. Met de studievaardigheden plannen, structureren, herhalen en reflecteren helpen wij leerlingen om hun schooltijd zo zorgeloos mogelijk te laten verlopen. Neem gerust eens contact op om naar de mogelijkheden te informeren.

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Leiden

Tijdens het intakegesprek kijken we samen met jou en je ouders hoe we je het beste kunnen ondersteunen en hoe we dit het beste kunnen inplannen in je rooster. Zo houd je thuis genoeg tijd over voor je hobby’s of sport. Om je zo goed mogelijk te kunnen begeleiden is er regelmatig persoonlijk of e-mailcontact met de mentoren en teamleiders. Omdat de huiswerkbegeleiding op school wordt gegeven zijn de lijntjes met de docenten kort. De docenten denken graag mee over de ondersteuning die bij jou past. Zo kunnen we de begeleiding precies laten aansluiten op je behoeften.

Voor vragen over huiswerkbegeleiding of bijles, kan je contact met ons opnemen via de e-mail of telefoon. Er kan een kennismakingsgesprek ingepland worden om de mogelijkheden te bespreken. Naast de huiswerkbegeleiding en bijlessen bieden we op het Leonardo College ook coaching en examentrainingen.

Met de huiswerkbegeleiding van Lyceo op het Leonardo College hoef je je geen zorgen te maken over je prestaties. Met de ondersteuning die wij op school bieden, werken we toe naar zelfstandigheid en goede resultaten. Kom gerust eens langs voor meer informatie!

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >
  • Het Lyceo Examenjaar >

Huiswerkbegeleiding

Belangrijke uitgangspunten in de huiswerkbegeleiding zijn structuur, rust en duidelijkheid. Dit geldt voor de leerlingen, ouders, begeleiders en natuurlijk ook voor de vestigingsmanager. We hebben een gezamenlijk doel: betere schoolresultaten. Daarnaast wordt er gewerkt aan de persoonlijke doelen van jouw zoon of dochter. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt de nadruk gelegd op het plannen van het huiswerk, de voorbereiding en het overhoren van proefwerken en schriftelijke overhoringen én het leren zelfstandig te werken. Je kind kan altijd terecht met vragen bij het team van begeleiders en de vestigingsmanager.

Bijles

Heeft jouw kind moeite met een bepaald vak en wil hij of zij daar graag beter in worden? Dat kan met bijles! Samen met een begeleider gaat jouw kind één tot twee uurtjes geconcentreerd aan de slag, zodat hij of zij het vak snel onder de knie heeft. Zo wordt dat lastige vak een stuk leuker!

Toetsweek Ondersteuningsklas

Om rustig te kunnen leren voor een toets, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van onze Toetsweek Ondersteuningsklas (TWOK). Wij bieden leerlingen voorafgaand aan en tijdens de toetsweek een ruimte waarin ze rustig en zelfstandig kunnen studeren voor hun toetsen, met minimale afleiding. Het doel is om ervoor te zorgen dat je kind al flink wat leerwerk heeft verricht voordat hij of zij naar huis gaat. Onze begeleider staat klaar om eventuele vragen te beantwoorden, te helpen bij het overhoren en te assisteren bij de planning van de toetsen. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Het Lyceo Examenjaar is een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarin jij en jouw kind volledig worden ontzorgd. We begeleiden jouw kind met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast ontvangt je kind kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt hij of zij toegang tot Lyceo Examen Oefenen: ons digitale platform vol extra oefenmateriaal. De begeleiding vindt volledig plaats op de eigen school of op een van onze locaties.

Vestiging op kaart