Lyceo Leiden – Leonardo College

Leiden Leonardo College – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Lyceo biedt op het Leonardo College passende begeleiding voor de leerlingen. We ondersteunen leerlingen die extra hulp kunnen gebruiken bij het leren, maken, plannen en organiseren van hun schoolwerk. Dit doen wij in de vorm van huiswerkbegeleiding, bijlessen en examentraining in Leiden. Op een rustige locatie in school bieden wij je de ideale plek om je te kunnen concentreren en samen met onze begeleiding toe te werken naar het beste resultaat. 

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

Vetiging afbeelding
 • Lyceo Leiden – Leonardo College
 • Telderskade 48
 • 2321TE Leiden
 • Quinten Molenaar
 • Vestigingsmanager

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Over deze locatie

  Huiswerkbegeleiding in Leiden

  Tijdens het intakegesprek kijken we samen met jou en je ouders hoe we je het beste kunnen ondersteunen en hoe we dit het beste kunnen inplannen in je rooster. Zo houd je thuis genoeg tijd over voor je hobby’s of sport. Om je zo goed mogelijk te kunnen begeleiden is er regelmatig persoonlijk of e-mailcontact met de mentoren en teamleiders. Omdat de huiswerkbegeleiding op school wordt gegeven zijn de lijntjes met de docenten kort. De docenten denken graag mee over de ondersteuning die bij jou past. Zo kunnen we de begeleiding precies laten aansluiten op je behoeften.

  Voor vragen over huiswerkbegeleiding of bijles, kan je contact met ons opnemen via de e-mail of telefoon. Er kan een kennismakingsgesprek ingepland worden om de mogelijkheden te bespreken. Naast de huiswerkbegeleiding en bijlessen bieden we op het Leonardo College ook coaching en examentrainingen.

  Met de huiswerkbegeleiding van Lyceo op het Leonardo College hoef je je geen zorgen te maken over je prestaties. Met de ondersteuning die wij op school bieden, werken we toe naar zelfstandigheid en goede resultaten. Kom gerust eens langs voor meer informatie!

  Quinten Molenaar

  Vestigingsmanager

  Hoi! Mijn naam is Quinten Molenaar, Vestigingsmanager van het Leonardo College. Samen met mijn team ervaren begeleiders bieden wij huiswerkbegeleiding, bijlessen en studie coaching aan. In een stabiele omgeving gaan wij er met persoonlijke aandacht voor zorgen dat uw kinderen de geleerde vaardigheden in praktijk kunnen brengen. Met de studievaardigheden plannen, structureren, herhalen en reflecteren helpen wij leerlingen om hun schooltijd zo zorgeloos mogelijk te laten verlopen. Neem gerust eens contact op om naar de mogelijkheden te informeren.

  Huiswerkbegeleiding

  huiswerkbegeleiding

  Belangrijke uitgangspunten in de huiswerkbegeleiding zijn structuur, rust en duidelijkheid. Dit geldt voor de leerlingen, ouders, begeleiders en natuurlijk ook voor de vestigingsmanager. We hebben een gezamenlijk doel: betere schoolresultaten. Daarnaast wordt er gewerkt aan de persoonlijke doelen van jouw zoon of dochter. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt de nadruk gelegd op het plannen van het huiswerk, de voorbereiding en het overhoren van proefwerken en schriftelijke overhoringen én het leren zelfstandig te werken. Je kind kan altijd terecht met vragen bij het team van begeleiders en de vestigingsmanager.

  Bijles

  Bijles

  Heeft jouw kind moeite met een bepaald vak en wil hij of zij daar graag beter in worden? Dat kan met bijles! Samen met een begeleider gaat jouw kind één tot twee uurtjes geconcentreerd aan de slag, zodat hij of zij het vak snel onder de knie heeft. Zo wordt dat lastige vak een stuk leuker!

  Examentraining

  examentraining
  Wil je extra goed voorbereid zijn op je examens of wil je meer zekerheid over bepaalde examenvakken? Met een examentraining bij krijg je meer zelfvertrouwen en werken we samen aan het beste resultaat.

  Basisschool bijles

  Basisschoolbegeleiding

  Wil jouw kind meer zekerheid over bepaalde vakken? Loopt hij of zij achter met de lesstof? Heeft jouw kind behoefte aan individuele begeleiding? Dan is bijles bij Lyceo een goed idee! Bij onze zorgvuldig geselecteerde begeleiders kan jouw kind met al zijn of haar vragen terecht. De bijlessen worden gegeven in een aparte ruimte, zonder afleiding, en in een ontspannen sfeer. Wij bieden de persoonlijke ondersteuning die jouw kind nodig heeft.

  Toetsweekopvangklas

  Om rustig te kunnen leren voor een toets, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van onze toetsweekopvangklas (TWOK). Wij bieden leerlingen voorafgaand aan en tijdens de toetsweek een ruimte waarin ze rustig en zelfstandig kunnen studeren voor hun toetsen, met minimale afleiding. Het doel is om ervoor te zorgen dat je kind al flink wat leerwerk heeft verricht voordat hij of zij naar huis gaat. Onze begeleider staat klaar om eventuele vragen te beantwoorden, te helpen bij het overhoren en te assisteren bij de planning van de toetsen. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

  Het Lyceo Examenjaar

  Het Lyceo Examenjaar is een compleet en persoonlijk ondersteuningspakket voor examenkandidaten tijdens het laatste schooljaar, waarin jij en jouw kind volledig worden ontzorgd. We begeleiden jouw kind met een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en coaching. Daarnaast ontvangt je kind kosteloos de Keuzegids voor wo, hbo of mbo én krijgt hij of zij toegang tot Lyceo Examen Oefenen: ons digitale platform vol extra oefenmateriaal. De begeleiding vindt volledig plaats op de eigen school of op een van onze locaties.

  Vestiging op kaart