De voordelen van huiswerkbegeleiding

In een maatschappij met toenemende afleidende triggers en, tegelijkertijd, afnemende concentratiebogen is het steeds lastiger voor leerlingen om vol discipline en focus aan de slag te gaan met hun huiswerk. Huiswerkbegeleiding kan hiervoor de uitkomst zijn.

Afbeelding voor De voordelen van huiswerkbegeleiding

De dienst is de afgelopen jaren enorm gestegen in populariteit, vooral middelbare scholieren volgen huiswerkbegeleiding. Op de middelbare school wordt er namelijk een stuk meer zelfstandigheid van leerlingen verwacht dan toen zij op de basisschool zaten, en de één heeft hier nu eenmaal meer ondersteuning bij nodig dan de ander. Daarnaast wordt huiswerkbegeleiding tegenwoordig ook steeds vaker ingezet bij basisschoolleerlingen. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van huiswerkbegeleiding voor je kind? Wij vertellen het je in deze blog!

1. Naast ondersteuning bij het huiswerk, krijgt je kind tijdens huiswerkbegeleiding ook hulp bij het ontwikkelen van studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. Dit zorgt ervoor dat hij of zij zelfstandig leert werken aan het huiswerk. Deze studievaardigheden nemen ze de rest van hun leven mee: in de verdere schoolcarrière, maar ook later in hun werkleven!

2. Het huiswerk is op tijd af, wat zorgt voor minder stress in huis, zowel voor ouder als kind. Je hoeft als ouder niet meer in discussie te gaan over het huiswerk, want dit is al afgerond tijdens de huiswerkbegeleiding. Daarnaast ervaart je kind minder stress over het feit dat als hij of zij thuiskomt van school, er nog een berg huiswerk ligt te wachten.

3. Omdat je kind wordt geholpen bij het plannen van huiswerk, worden achterstanden ingehaald en begint hij of zij beter voorbereid aan de lessen en toetsen.

4. Je kind houdt meer vrije tijd over. Deze tijd kan hij of zij gebruiken om leuke dingen te doen en lekker te ontspannen. En laat ontspanning nou hét middel zijn om de volgende dag weer opgeladen te kunnen beginnen aan een nieuwe (school)dag!

5. Met huiswerkbegeleiding krijgt je kind een extra steuntje in de rug, hierdoor zal zijn of haar zelfvertrouwen een boost krijgen. En dit maakt het leren een heel stuk leuker!

6. De sfeer in een huiswerkbegeleiding-klas is over het algemeen rustig. Alle leerlingen zijn hier dan ook bezig met het maken van hun huiswerk. Dit zorgt voor een motiverende omgeving voor je kind. Binnen een kleine groep en in een rustige omgeving kan jouw kind zich volledig concentreren op het huiswerk.

7. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar huiswerk maken gaat een héél stuk sneller zonder die grootste hedendaagse afleider aan je zijde. Omdat je tijdens de begeleiding in principe enkel gebruik mag maken van je smartphone om je rooster, cijfers of andere school-gerelateerde zaken te bekijken, wordt je kind veel minder snel afgeleid. Zo wordt de tijd die hij of zij in de begeleiding doorbrengt ook volledig benut!

8. Je kind krijgt van de huiswerkbegeleider de persoonlijke aandacht en ondersteuning die hij of zij op dat moment nodig heeft. En omdat de huiswerkbegeleiders goed kunnen inschatten waar jouw kind moeite mee heeft, komen eventuele diepere leerproblemen op tijd aan het licht!

Wij hopen dat deze blog je een duidelijker beeld geeft van de voordelen van huiswerkbegeleiding en hoe deze dienst jouw kind kan ondersteunen! Mocht je geïnteresseerd zijn in huiswerkbegeleiding bij Lyceo, bekijk dan eens deze pagina.

Extra steuntje in de rug nodig?

Kan jouw kind wel wat extra hulp gebruiken bij het plannen en maken van het huiswerk? Wie weet is huiswerkbegeleiding wel iets voor jouw kind! Tijdens huiswerkbegeleiding leren we leerlingen leren, zodat ze uiteindelijk weer zelfstandig verder kunnen

Meer informatie over huiswerkbegeleiding