Wat zijn leuke dingen om te doen in Nederland?

Afbeelding voor Wat zijn leuke dingen om te doen in Nederland?

Wat zijn leuke dingen om te doen in Nederland?

Nederland heeft namelijk heel veel te bieden, ook in historisch opzicht. En denk nou niet meteen: geschiedenis, saai! Dat is het namelijk niet, het kan ook heel leuk zijn om meer te weten te komen over hoe je eigen land nou eigenlijk is geworden zoals het nu is. En daarvoor hoef je niet eens naar het museum, al hebben we die ook in overvloed (en hele mooie bovendien).

Ter inspiratie geven we je een paar leuke bezienswaardigheden:

Prehistorisch dorp in Eindhoven
Hier zie je live hoe mensen leefden toen er nog geen mobieltjes waren en het water nog niet uit de kraan kwam. Van de eerste jagers en verzamelaars tot aan de 80-jarige oorlog zie je hoe het dagelijks leven eraan toe ging, je kunt ook zelf meedoen en bepaalde activiteiten uitproberen. Leuk en stiekem ook heel leerzaam. Een vergelijkbare ervaring heb je bij het Archeon in Alphen aan den Rijn, mocht dat meer bij jou in de buurt zijn.

Scheepvaartmuseum in Amsterdam
Toch een museum, maar dan niet doorsnee en zeker een bezoekje waard. Je komt hier van alles te weten over de scheepvaart door de jaren heen en je kunt ook een kijkje nemen in een nagebouwd VOC-schip. En als je dan toch in Amsterdam bent, kun je meteen door naar het Paleis op de Dam of het Concertgebouw. En vooruit, ook een rondje Waterlooplein.

Sint Servaaskerk in Maastricht
Kerken, je houdt ervan of niet. Maar deze moet je toch eigenlijk wel gezien hebben. De Sint Servaaskerk is, voor zover bekend, de oudste originele kerk van Nederland. Gebouwd op het graf van Sint Servaas, de eerste bisschop in de Nederlanden. Bijkomend voordeel: de kerk ligt aan het Vrijthof en daar barst het van de leuke terrasjes. Maastricht is verder ook een stad waar je je prima kunt vermaken, dus sowieso een aanrader!

Het Witte Huis in Rotterdam
Als je het nu ziet, ingeklemd tussen alle hoogbouw die er ver bovenuit torent, kun je het je nauwelijks voorstellen. Maar dit was toch echt ooit het hoogste gebouw ter wereld, waar mensen massaal op af kwamen om zich eraan te vergapen. In de buurt van het Witte Huis is nog veel meer bijzonders te zien, zoals de beroemde kubuswoningen en de Markthal.

En nog veel meer
Natuurlijk is er nog veel meer te ontdekken in Nederland. Google eens op ‘bezienswaardigheden Nederland’ en je komt de komende vakantie wel door!

Extra steuntje in de rug nodig?

Kan je kind wel wat extra hulp gebruiken bij het plannen en maken van het huiswerk? Wie weet dat huiswerkbegeleiding iets voor hem of haar is! Tijdens huiswerkbegeleiding leren we leerlingen leren, zodat ze uiteindelijk weer zelfstandig verder kunnen.

Meer informatie over huiswerkbegeleiding