Lyceo Barendrecht – Portus Groene Hart

Portus Groene Hart – De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Lyceo biedt huiswerkbegeleiding en bijles in Barendrecht aan op Portus Groene Hart. Op deze vestiging vinden onze diensten plaats binnen de muren van het prachtige schoolgebouw gelegen aan de Haarspitwei in Barendrecht. Ook voor faalangstreductietraining kan je bij ons terecht. Doordat je in een vertrouwde omgeving direct na je laatste les aan de slag gaat met je huiswerk, kan je zonder afleidingen aan het werk. 

We zijn op werkdagen en in het weekend de hele dag telefonisch bereikbaar.

 

Vetiging afbeelding
 • Lyceo Barendrecht – Portus Groene Hart
 • Haarspitwei 11
 • 2992ZB Barendrecht
 • Berend Hesselink
 • Vestigingsmanager

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Over deze locatie

  Huiswerkbegeleiding Barendrecht

  Goed contact is heel belangrijk; samen met je ouders en school helpen we jou verder. We hebben goede contacten met de docenten en mentoren. Maandelijks hebben wij contact met hen over je voortgang en kunnen we gemakkelijk de voortgang op school monitoren. Er is regelmatig contact met je ouders over je ontwikkelingen bij ons.

  Ons ervaren team begeleiders helpt je met veel plezier en toewijding en weet vaak precies de vinger op de zere plek te leggen. Zij kunnen jou de beste tips geven en je op weg helpen om je huiswerk zo efficiënt mogelijk te maken! De begeleiders werken met je aan het vinden van de beste studievaardigheden die bij jou passen, zodat je ook op de lange termijn het beste uit jezelf kunt halen.

  Benieuwd naar de mogelijkheden bij Lyceo? Kom gerust langs! We zijn ook beschikbaar via de telefoon of e-mail, ook om een kennismakingsgesprek in te plannen om de mogelijkheden te bespreken.

  Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van het Portus Groene Hart, locatie Barendrecht. Als je daar niet op school zit kun je terecht bij Lyceo in Dordrecht of Rotterdam.

  Berend Hesselink

  Vestigingsmanager

  Mijn naam is Berend Hesselink en ik ben de Vestigingsmanager op het Portus Groene Hart in Barendrecht. Na mijn studie commerciële economie te hebben afgerond in Rotterdam heb ik vijf jaar voor de klas gestaan als docent economie. Mede dankzij deze ervaringen in het onderwijs zag ik de positieve kracht die huiswerkbegeleiding kan hebben op leerlingen en heb toen de overstap naar het Lyceo gemaakt. Samen met mijn team van begeleiders sta ik klaar om de specifieke doelen van de leerlingen vast te stellen en te bereiken.

  Huiswerkbegeleiding

  huiswerkbegeleiding

  Plannen, samenvatten, lezen, opdrachten maken, presentaties voorbereiden, woordjes leren, grammatica oefenen... Er komt een hoop kijken bij al dat huiswerk en wij bieden de oplossing! Een groep vaste begeleiders gaat samen met jouw kind aan de slag met de dag- of weekplanner. Er wordt aandacht besteed aan belangrijke studievaardigheden zoals plannen, samenvatten en het 'echt' leren van een tekst. Iedere leerling is anders, daarom vinden wij samen met jouw zoon of dochter een passende aanpak en leerstrategie om samen te ontdekken wat het beste werkt. In de huiswerkbegeleiding leert je kind om zelfstandig zijn of haar werk aan te pakken, zodat hij of zij het uiteindelijk zelf kan.

  Bijles

  Bijles

  Heeft jouw kind moeite met één specifiek vak? Heeft hij of zij wellicht een achterstand opgelopen? Dan kan hij of zij bij ons voor bijles terecht! Wij zorgen voor een begeleider die een specialist is in dat lastige vak. Deze begeleider geeft jouw kind een uur individuele aandacht en helpt bij het doorgronden van de stof. Je zoon of dochter kan vragen stellen en samen oefenen. Doordat hij of zij de stof beter gaat begrijpen, zal ook het zelfvertrouwen van jouw zoon of dochter toenemen!

  Het Lyceo Examenjaar

  Wil je er zeker van zijn dat jouw kind het maximale uit het examenjaar haalt? Dan is het Lyceo Examenjaar echt iets voor jou! Het doel is om op een fijne manier het examenjaar door te komen. Mét mooi resultaat, zelfvertrouwen en goede cijfers. Tijdens het Lyceo Examenjaar helpen we jouw kind met een combinatie van bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, coaching, bijlessen en examentrainingen. Dit is een op maat gemaakt programma, afgestemd op zijn of haar behoeften en wensen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van het diploma. En het mooie is dat jouw zoon of dochter hiervoor niet naar een andere school hoeft maar de begeleiding aansluit bij het programma van jouw eigen school.

  Studiecoaching

  Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Studiecoaching bij Lyceo is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij de nadruk niet ligt op vakinhoudelijke kennis, maar op het ontwikkelen van studievaardigheden. We focussen hierbij op het plannen, herhalen en structureren van het huiswerk. En daar heeft jouw zoon of dochter voor de rest van hun leven plezier van. Interesse? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

  Toetsweekopvangklas

  De toetsweek is het moment waarop jouw kind alles eruit moet halen wat erin zit. Een goede planning, rust en concentratie tijdens deze week zijn hiervoor belangrijk. Met TWOK zorgen we er samen voor dat jouw kind vol zelfvertrouwen de toetsweek doorkomt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

  Vestiging op kaart