Lyceo Barendrecht -
Portus Groene Hart

Berend Hesselink

Vestigingsmanager

Mijn naam is Berend Hesselink en ik ben de vestigingsmanager op het Portus Groene Hart in Barendrecht. Na mijn studie commerciële economie te hebben afgerond in Rotterdam heb ik vijf jaar voor de klas gestaan als docent economie. Mede dankzij deze ervaringen in het onderwijs zag ik de positieve kracht die huiswerkbegeleiding kan hebben op leerlingen. Ik heb toen de overstap naar Lyceo gemaakt. Samen met mijn team van begeleiders sta ik klaar om de specifieke doelen van de leerlingen vast te stellen en te bereiken.

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding Barendrecht

Goed contact is heel belangrijk; samen met de ouders en de school helpen we de leerling verder. We hebben goede contacten met de docenten en mentoren. Maandelijks hebben wij contact met hen over de voortgang van jouw kind, zo kunnen we gemakkelijk de voortgang op school monitoren. Er is daarnaast regelmatig contact met jou als ouder over de ontwikkelingen van jouw kind.

Ons ervaren team van begeleiders helpt je kind met veel plezier en toewijding en weet vaak precies de vinger op de zere plek te leggen. Zij kunnen jouw kind de beste tips geven en je kind op weg helpen om het huiswerk zo efficiënt mogelijk te maken! De begeleiders werken met jouw kind aan het ontwikkelen van goede studievaardigheden, zodat hij of zij ook op de lange termijn het beste uit zichzelf kan halen.

Benieuwd naar de mogelijkheden bij Lyceo? Kom gerust langs! We zijn ook altijd bereikbaar via de telefoon of e-mail, bijvoorbeeld om een kennismakingsgesprek in te plannen of al je vragen te beantwoorden.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Het Lyceo Examenjaar >
  • Studiecoaching >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >

Huiswerkbegeleiding

Plannen, samenvatten, lezen, opdrachten maken, presentaties voorbereiden, woordjes leren, grammatica oefenen... Er komt een hoop kijken bij al dat huiswerk en wij bieden de oplossing! Een groep vaste begeleiders gaat samen met jouw kind aan de slag met de dag- of weekplanner. Er wordt aandacht besteed aan belangrijke studievaardigheden zoals plannen, samenvatten en het 'echt' leren van een tekst. Iedere leerling is anders, daarom vinden wij samen met jouw zoon of dochter een passende aanpak en leerstrategie om samen te ontdekken wat het beste werkt. In de huiswerkbegeleiding leert je kind om zelfstandig zijn of haar werk aan te pakken, zodat hij of zij het uiteindelijk zelf kan.

Bijles

Heeft jouw kind moeite met één specifiek vak? Heeft hij of zij wellicht een achterstand opgelopen? Dan kan hij of zij bij ons voor bijles terecht! Wij zorgen voor een begeleider die een specialist is in dat lastige vak. Deze begeleider geeft jouw kind een uur individuele aandacht en helpt bij het doorgronden van de stof. Je zoon of dochter kan vragen stellen en samen oefenen. Doordat hij of zij de stof beter gaat begrijpen, zal ook het zelfvertrouwen van jouw zoon of dochter toenemen!

Het Lyceo Examenjaar

Wil je er zeker van zijn dat jouw kind het maximale uit het examenjaar haalt? Dan is het Lyceo Examenjaar echt iets voor jou! Het doel is om op een fijne manier het examenjaar door te komen. Mét mooi resultaat, zelfvertrouwen en goede cijfers. Tijdens het Lyceo Examenjaar helpen we jouw kind met een combinatie van bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, coaching, bijlessen en examentrainingen. Dit is een op maat gemaakt programma, afgestemd op zijn of haar behoeften en wensen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van het diploma. En het mooie is dat jouw zoon of dochter hiervoor niet naar een andere school hoeft maar de begeleiding aansluit bij het programma van jouw eigen school.

Studiecoaching

Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Studiecoaching bij Lyceo is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij de nadruk niet ligt op vakinhoudelijke kennis, maar op het ontwikkelen van studievaardigheden. We focussen hierbij op het plannen, herhalen en structureren van het huiswerk. En daar heeft jouw zoon of dochter voor de rest van hun leven plezier van. Interesse? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

Toetsweek Ondersteuningsklas

De toetsweek is het moment waarop jouw kind alles eruit moet halen wat erin zit. Een goede planning, rust en concentratie tijdens deze week zijn hiervoor belangrijk. Met TWOK zorgen we er samen voor dat jouw kind vol zelfvertrouwen de toetsweek doorkomt. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Vestiging op kaart