Examentraining Grieks volgen?

Een examentraining Grieks duurt twee dagen. In deze dagen nemen we alle examenstof door, tot je alles onder de knie hebt. Daarnaast gaan we samen aan de slag met oefenexamens en nemen we volgens een stappenplan de opdrachten door. Want hoe kun je de vragen zo goed mogelijk beantwoorden? Speciaal voor onze examentrainingen Grieks ontwikkelden we het stappenplan GOALFA, zodat jij weet hoe je die vragen het beste kan aanpakken.

Onderwerpen zoals de modi en het participium zijn voor veel leerlingen lastig, dus die geven we extra aandacht zodat het goed gaat bij de proefvertaling. Ook scanderen is een belangrijk onderdeel binnen Grieks. We hebben hiervoor een overzicht, zodat je goed leert te bepalen of een lettergreep kort of lang is en of er bijvoorbeeld sprake is van elisie. We oefenen ook veel met pensumvragen en besteden aandacht aan grammatica. Dat laatste wordt niet direct op het examen gevraagd, maar gaat je helpen om teksten goed te kunnen vertalen.

Examentraining Grieks

  • Gemiddeld 0,7 punt hoger op je (eind)examen
  • Training in kleine groepen
  • Zelfvertrouwen door uitleg en oefenexamens
  • Stevigere grip op de lesstof
  • Elk weekend en alle schoolvakanties
  • Altijd in de buurt
Neem contact met ons op 

Hoe werkt een Lyceo examentraining Grieks?

De training duurt allebei de dagen van 09.00 tot 17.00 uur en we eindigen de training met een proefexamen. Dit proefexamen zullen we ook met zijn allen bespreken, zodat je goed kan zien wat er goed is gegaan en waar je misschien zelf nog wat extra aandacht aan moet besteden.

Bij ieder onderdeel theorie dat we bespreken met zijn allen, zullen we ook een aantal oefenopdrachten maken. Je leert het GOALFA-stappenplan in de praktijk brengen, de theorie toepassen en de teksten goed lezen en gebruiken! Voor ieder domein dat wordt besproken, worden een aantal subdoelen geformuleerd. Dan is voor jou duidelijk wat je moet kunnen en weten voor je examen. Belangrijk is dat het programma dat opgesteld is, een richtlijn is! Je kan de opdrachten op je eigen tempo maken en de trainer altijd om hulp vragen. Zo zorgen we er samen voor dat jij helemaal voorbereid bent op jouw examen Grieks en je vol vertrouwen het gymlokaal kunt betreden.

Waarom een examentraining van Lyceo?

Lyceo werkt met zorgvuldig gekozen, hoogopgeleide student-begeleiders. Zij stomen je in twee dagen klaar voor je examen Grieks. Deze begeleiders staan qua leeftijd en belevingswereld dicht bij leerlingen en kunnen jou daardoor goed inspireren en motiveren. Hiernaast werkt Lyceo samen met hogescholen en universiteiten om eigen lesmateriaal te ontwikkelen dat elk jaar geheel vernieuwd en aangepast wordt. We zorgen dat je door dit lesmateriaal de examenstof voor het vak Grieks goed in de vingers hebt, herhalen alle stof en helpen je met de onderdelen waar je moeite mee hebt. Naast de voorbereidingen op school is dit een uitstekend extra steuntje in de rug waardoor jij met meer zelfvertrouwen en kennis je examenperiode(s) ingaat.

Examentraining geven is ons vak: gemiddeld 0,7 punt hoger op het eindexamen

Met de examentraining Grieks van Lyceo bereid jij je optimaal voor op jouw (eind)examen. De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van SEO Economisch Onderzoek. De examentrainingen Grieks worden gegeven door onze deskundige, enthousiaste en ervaren begeleiders. Onze trainers worden door hun leerlingen met een gemiddeld cijfer van 8,3 beoordeeld: een cijfer waar we trots op zijn. De leerlingen zijn vooral tevreden over hun houding en behulpzaamheid.

Meld je aan voor jouw examentraining Grieks!

Een examentraining Grieks volgen op een Lyceo-vestiging bij jou in de buurt? Neem dan contact op voor de mogelijkheden, dat kan via 071-7900040 of info@lyceo.nl.

Neem contact met ons op