Huiswerkbegeleiding Eindhoven

Zoek jij huiswerkbegeleiding in Eindhoven?

Heb je hulp nodig met het plannen van je huiswerk of het leren voor je toetsen? Of ben je op zoek naar een rustige plek in Eindhoven of omgeving om geconcentreerd te kunnen werken? Huiswerkbegeleiding is dan de ideale ondersteuning. De studiebegeleiding zorgt ervoor dat je meer zelfvertrouwen krijgt en met meer structuur aan de slag gaat.

Op welke locaties kan ik in Eindhoven en omgeving terecht?

Kom jij uit de omgeving Eindhoven Centrum, Erp, Halve Maan, Ontginning, Blixembosch, Achtste barrier, Achtste molen, Oud Tongelre, Nieuwe acht, Meerhoven en Kortonjo en ben je op zoek naar extra ondersteuning met je maak- of leerwerk? Lyceo biedt huiswerkbegeleiding op verschillende scholen in Eindhoven en omgeving. Je vindt onze schoollocaties op het Huygens Lyceum en het Stedelijk College. Woon jij net buiten Eindhoven? Zoals in Helmond, Best, Son, Veldhoven, Waalre, Valkenswaarde, Heeze, Geldrop, Nuenen, Mierlo of Brandevoort? Ook dan kun jij bij ons terecht. Je vindt deze schoollocaties op het Stabrecht College, het Heerbeeck College, SG Were Di, Het Carolus Borromeus en het Jan van Brabant.

Haal het beste uit jezelf!

Huiswerkbegeleiding is er voor leerlingen van alle leerjaren. Je komt ’s middags na school om je huiswerk te maken. Jouw planning staat centraal. Je leert daarbij “leren” en leert structuur aan te brengen. Heb je binnenkort een toets? Dan kun je jezelf ook laten overhoren. Het doel is dat je aan het eind van de middag al je huiswerk af hebt, zodat je thuis tijd hebt voor andere dingen.

Wat zijn de voordelen van huiswerkbegeleiding?

Tijdens onze begeleiding maken studenten gebruik van oefeningen en voorbeeldmateriaal van Lyceo Leren Leren, een unieke leermethode ontwikkeld in samenwerking met Tilburg University. Ook ontvang je een overzichtelijke planner waarin je persoonlijke doelen, weekplannen, leervoortgang en reflectie worden vastgelegd. Het helpt ook bij het leren van strategieën zoals samenvatten, mindmapping en het maken van tijdlijnen.

Ervaringen van ouders en leerlingen

“Een onvoldoende resultaat in cijfers om over te gaan naar 3 havo was voor ons de aanleiding om de huiswerkbegeleiding bij Lyceo op te starten.

Als er aanleiding was om contact met ons te hebben, bijvoorbeeld als onze zoon niet al zijn boeken ter voorbereiding bij zich had, waren de lijnen altijd kort en duidelijk; een telefoontje en we waren op de hoogte.

Niet alleen is Quint overgegaan naar 3 havo, hij heeft belangrijke ondersteuning gekregen in het ontwikkelen van vaardigheden als plannen, prioriteiten stellen, hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden en variatie in leerstrategieën.

Zijn zelfstandigheid versterkt zijn zelfvertrouwen en andersom.

De inzet van Lyceo heeft meer structuur, rust en ontspanning voor Quint en onszelf gecreëerd .”

Rob van de Wiel en Danielle van Basten

Meer informatie over huiswerkbegeleiding van Lyceo in of rondom Eindhoven? Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 071 – 79 000 40 of stuur een e-mail naar info@lyceo.nl.