Vestiging afbeelding
 • Lyceo Houten – De Heemlanden
 • Slinger 48
 • 3995DE Houten

Openingstijden

 • -
 • -
 • -
 • -
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Gesloten
 • Lyceo Houten – De Heemlanden

  Annemarijn Boonstra

  Vestigingsmanager

  Mijn naam is Annemarijn en ik ben vestigingsmanager op de Heemland in Houten. Samen met een enthousiast team van begeleiders proberen wij alle leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden in wat ze nodig hebben om hun persoonlijke doelen te behalen. Wij zorgen voor een prettige en positieve werkomgeving waarbij de leerling altijd centraal staat.

  Over deze locatie

  Ons team staat voor je klaar
  Wij helpen graag leerlingen die een extra steuntje in de rug nodig hebben bij het maken van hun huiswerk. Onze vestigingsmanager en begeleiders staan vijf dagen per week voor je klaar om je te helpen.  Wij zijn met de telefoon bereikbaar via het nummer 030 303 95 96

  Lokaal op school
  In De Heemlanden heeft Lyceo beschikking over een vast lokaal: lokaal 037, waar je geconcentreerd je huiswerk kunt maken.

  Het intakegesprek
  Voordat je met huiswerkbegeleiding begint, kom je samen met je ouder(s) op intakegesprek. Zo weet je wat Lyceo precies inhoudt en kan de vestigingsmanager je adviseren over de begeleiding die goed bij jou past.

  Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Studiecoaching >
  • Huiswerkklas >
  • Brugklastraining >
  • Faalangsttraining >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >

  Huiswerkbegeleiding

  Belangrijke uitgangspunten in de huiswerkbegeleiding zijn structuur, rust en duidelijkheid. Dit geldt voor de leerlingen, ouders, begeleiders en natuurlijk ook voor de vestigingsmanager. We hebben een gezamenlijk doel: betere schoolresultaten. Daarnaast wordt er gewerkt aan de persoonlijke doelen van jouw zoon of dochter. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt de nadruk gelegd op het plannen van het huiswerk, de voorbereiding en het overhoren van proefwerken en schriftelijke overhoringen én het leren zelfstandig te werken. Je kind kan altijd terecht met vragen bij het team van begeleiders en de vestigingsmanager.

  Bijles

  Wil jouw kind meer zekerheid over bepaalde vakken? Loopt hij of zij achter met de lesstof? Heeft jouw kind behoefte aan individuele begeleiding? Dan is bijles bij Lyceo een goed idee! Bij onze zorgvuldig geselecteerde begeleiders kan jouw kind met al zijn of haar vragen terecht. De bijlessen worden gegeven in een aparte ruimte, zonder afleiding, en in een ontspannen sfeer. Wij bieden de persoonlijke ondersteuning die jouw kind nodig heeft.

  Studiecoaching

  Efficiënt huiswerk maken en toetsen voorbereiden zijn voor sommige leerlingen grote uitdagingen. Waar begin je? Hoe behoud je structuur? En hoe zorg je ervoor dat je je huiswerk op tijd afrondt én de stof onder de knie hebt? Daar willen wij jouw zoon of dochter graag bij helpen! Je kind gaat gedurende 10 weken, 1 uur per week aan de slag met een studiecoach om effectieve studievaardigheden te ontwikkelen. De zelfstandigheid, het zelfinzicht en het zelfvertrouwen groeien hierdoor. Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

  Huiswerkklas

  Kan jouw kind goed huiswerk plannen, maar vindt hij of zij het thuis vaak te rumoerig om zich goed te kunnen concentreren? Zoekt jouw kind een plek waar hij of zij rustig zijn of haar huiswerk kan maken? Dan biedt huiswerkklas de oplossing. In de middag maak je kind zijn of haar huiswerk onder toeziend oog van een docent, waardoor hij of zij daarna tijd over heeft voor leukere dingen! Meer weten? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

  Brugklastraining

  De overgang van basisschool naar brugklas is voor veel leerlingen erg spannend: alles is opeens anders dan ze gewend zijn. Brugklastraining bereidt leerlingen, die naar de middelbare school gaan, voor op een nieuwe periode. Daarbij zorgen handige tips van ervaren coaches voor een goede start. Interesse? Neem dan contact op met onze vestigingsmanager.

  Faalangsttraining

  Vindt jouw kind het eng om te presenteren? Is jouw kind altijd erg zenuwachtig voor een aankomende toets? Of blijft jouw zoon of dochter, ondanks uitgebreide voorbereidingen, niet goed presteren? Dan kan je kind bij ons terecht voor faalangsttraining. In zes bijeenkomsten van drie kwartier zorgen we ervoor dat hij of zij grip op zijn of haar faalangst krijgt. Leerlingen leren wat faalangst is, hoe het werkt en hoe ze ermee om moeten gaan, waarbij we werken aan een helder doel: vol zelfvertrouwen aan een toets, presentatie of opdracht beginnen. Meer weten over deze training? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

  Toetsweek Ondersteuningsklas

  Om rustig te kunnen leren voor een toets, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van onze Toetsweek Ondersteuningsklas (TWOK). Wij bieden leerlingen voorafgaand aan en tijdens de toetsweek een ruimte waarin ze rustig en zelfstandig kunnen studeren voor hun toetsen, met minimale afleiding. Het doel is om ervoor te zorgen dat je kind al flink wat leerwerk heeft verricht voordat hij of zij naar huis gaat. Onze begeleider staat klaar om eventuele vragen te beantwoorden, te helpen bij het overhoren en te assisteren bij de planning van de toetsen. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

  Vestiging op kaart