Examentraining
boek direct

EXAMENTRAINING VOLGEN?

Een examenjaar is nagelbijtend spannend. Ga je met een diploma op zak de zomer in? Met een examentraining van Lyceo bereid jij je optimaal voor op jouw school- of eindexamen.

BEWEZEN EFFECTIEF: GEMIDDELD TOT EEN PUNT HOGER OP HET EINDEXAMEN

De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van SEO Economisch Onderzoek, gelieerd aan de Universiteit van Amsterdam. Onze examentrainingen worden gegeven door deskundige, enthousiaste en ervaren begeleiders. Zij zorgen ervoor dat de deelnemers gemiddeld een punt hoger op hun eindexamen halen na de examentraining.

Onze trainers worden door hun leerlingen met een gemiddeld cijfer van 7,7 beoordeeld: een cijfer waar we trots op zijn. Leerlingen zijn vooral tevreden over hun houding en behulpzaamheid.

Boek een examentraining >

WAT IS EEN EXAMENTRAINING?

Tijdens een examentraining worden leerlingen in kleine groepen door jonge, enthousiaste en ervaren begeleiders klaargestoomd voor de school- en eindexamens. Een examentraining duurt, afhankelijk van het betreffende examenvak, 2 of 3 aaneengesloten dagen en verloopt volgens een vast programma.

Lyceo werkt daarbij met eigen ontwikkeld lesmateriaal, dat elk jaar geheel wordt vernieuwd en aangepast. We zorgen dat je de examenstof goed in de vingers hebt, herhalen alle stof en helpen je met de onderdelen waar je moeite mee hebt. Naast de voorbereidingen op school, een extra steuntje in de rug dus.

 

BENIEUWD HOE EEN EXAMENTRAINING VAN LYCEO ERUITZIET?

Een training bestaat uit een aantal blokken van ongeveer twee uur.

DE THEORIEPRESENTATIE
Een blok begint met een presentatie over de theorie. De presentatie geeft een overzicht van de stof en geeft daarnaast structuur door middel van handige stappenplannen.

VOORBEELDOPDRACHTEN
Aan de hand van het door Lyceo ontwikkelde stappenplan maakt de hoofdtrainer samen met de klas een opdracht.

INLEVEROPDRACHT
De leerlingen maken de inleveropdracht zelf, zonder hulp van anderen. De trainer kijkt de opdracht na en legt nadien de eventuele fouten klassikaal of individueel uit.

TOTAALOPDRACHTEN
Deze opdrachten worden aan het einde van de dag gemaakt en zijn bedoeld om alle stof (door elkaar) te herhalen en de leerlingen zelfstandig te laten oefenen met het puntensysteem en het stappenplan. De opdrachten worden gezamenlijk of individueel besproken/nagekeken.

PROEFEXAMEN
Het proefexamen wordt gemaakt onder examenomstandigheden. De leerlingen krijgen, net als op het ‘echte examen’, drie uur de tijd om zelfstandig het examen te maken.

Bekijk ook het filmpje van trainer Juriaan:

ONZE EXAMENTRAINERS

De zorgvuldig opgeleide examentrainers van Lyceo stomen je in 2 of 3 dagen (afhankelijk van het vak) klaar voor je examens.

We werken met hoogopgeleide student-begeleiders. Zij staan qua leeftijd en belevingswereld dicht bij leerlingen en kunnen jou daardoor goed inspireren en motiveren. We ontwikkelen, in samenwerking met hogescholen en universiteiten, innovatief en onafhankelijk lesmateriaal.

Lyceo traint in kleine groepen. De trainers lopen de examenstof stapsgewijs door, leren jou tips & tricks en helpen je bij het maken van verschillende vraagstukken.

Boek een examentraining >

BENIEUWD HOE ONZE TRAINERS LESGEVEN?

Onze examentrainers zijn hoogvliegers in hun studie en zorgvuldig opgeleid. Bekijk de tip natuurkunde van één van onze examentrainers!

WAAROM EXAMENTRAINING?

 • Gemiddeld een punt hoger op je examen
 • Zelfvertrouwen door uitleg en oefenexamens
 • Steviger grip op de lesstof
 • Elk weekend en alle schoolvakanties mogelijk
 • Slechts 2 tot 3 dagen training
 • Altijd in de buurt

EXAMENTRAINING VOOR VMBO-TL, HAVO EN VWO

Lyceo biedt examentraining aan in alle vakken op vmbo-tl, havo en vwo niveau. Onze examentrainingen zorgen er op alle niveaus voor dat je goed voorbereid en met zelfvertrouwen je examen tegemoet gaat. De vmbo examentrainingen duren voor alle vakken twee dagen, onze havo en vwo examentrainingen duren twee of drie dagen, afhankelijk van het vak. Je kunt onze examentrainingen in het hele land volgen en in alle weekenden en schoolvakanties.

OEFENEN MET OUDE EXAMENS, TIPS & TRICKS EN DE EXAMENCHECK

Het oefenen van examens kan je heel goed helpen! Hier vind je oefenexamens voor elk vak en elk niveau. Slim: Oefen niet alleen examens, maar kijk ook eens bij alle Examentips en -tricks per vak en de filmpjes met leertips voor alle vakken op ons Youtube kanaal Lyceo Legt uit.

Moeite met het onthouden van formules, rijtjes, jaartallen en al dat soort zaken? Ezelsbruggetje.nl helpt jou deze weetjes te onthouden!

Tot slot kun je met de gratis examencheck per vak zien hoe je ervoor staat. Na de check krijg je de resultaten per mail toegestuurd en zie je precies op welke onderdelen je goed scoort en welke onderdelen nog wat extra aandacht nodig hebben.

Examen Oefenen

LYCEO EXAMENTRAINING: NU MOGELIJK MET 80 EXCLUSIEVE OEFENOPGAVEN VOOR THUIS

Volg jij binnenkort een examentraining bij Lyceo? Voeg dan nu Examen Oefenen toe aan je winkelmandje. Hiermee ontvang je 80 online oefenopgaven, de perfecte aanvulling op een Lyceo examentraining, de oefenvragen zijn exclusief beschikbaar bij Lyceo.

Met de Examen Oefenen herhaal je wat je tijdens de Lyceo examentraining hebt geleerd, kun je thuis extra oefenen en weet je nóg beter wat je tijdens het centraal examen kunt verwachten.

De oefenopgaven zijn opgezet door ervaren trainers en getest door een grote groep aan docenten. Uiteraard sluiten de opgaven volledig aan op het landelijk centraal examen. Hierdoor kun je tijdens het Centraal Examen onderwerpen en vragen makkelijker herkennen en ben je beter in staat de opgaven te beantwoorden.

80 OEFENOPGAVEN PER VAK

De oefenopgaven zijn per examenvak opgedeeld in de bekende examendomeinen. Na iedere vraag krijg je uitgebreide feedback op jouw gegeven antwoorden. Zo weet je precies welk domein nog extra aandacht nodig heeft. Je kunt de opgaven net zo vaak oefenen als je wilt.

WAAROM EXAMEN OEFENEN?

 • De perfecte aanvulling op de Lyceo Examentraining
 • Sluit naadloos aan op het landelijk centraal examen
 • 80 oefenopgaven met uitgebreide feedback
 • Sneller vraag en onderwerp herkennen tijdens het CE
 • Getest door een grote groep docenten

BESTELLEN VAN EXAMEN OEFENEN  

Je kunt de 80 oefenopgaven alleen tijdens het boeken van een Lyceo Examentraining bijbestellen, voor het vak waar je ook een examentraining in volgt. Op de eerste dag van de examentraining ontvang je via e-mail de toegangsgegevens tot de oefenopgaven.

Ga jij een herexamentraining boeken? Dan ontvang je de oefenopgaven na aankoop direct in de mail.

Heb je al een examentraining gevolgd en wil je extra oefenen voor dat vak? Dat kan natuurlijk, je ontvangt hierover automatisch een e-mail

boek direct

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie