Vraag een informatiepakket aan

Huiswerkbegeleiding Capelle aan den IJssel

Zoek jij huiswerkbegeleiding in Capelle aan den IJssel?

Lyceo biedt op verschillende scholen in en om Capelle aan de IJssel huiswerkbegeleiding aan. De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek! Tijdens onze persoonlijke studiebegeleiding staan onze enthousiaste, ervaren begeleiders voor je klaar om ervoor te zorgen dat jij aan de slag kunt met je huiswerk.

Persoonlijke studiebegeleiding van Lyceo

Bij onze studiebegeleiding gaan we uit van het idee dat iedere leerling uniek is. Daarom gaan we voordat een leerling bij ons begint eerst in gesprek over de hulpvragen:

  • Wil jij beter leren plannen?
  • Kan je juist wel wat hulp gebruiken bij het maken van je huiswerk?
  • Of wil je leren hoe je het beste kunt leren?

Bij onze persoonlijke begeleiding kan het allemaal. Van scheikunde tot aan Engels naar bedrijfseconomie. Tijdens onze persoonlijke studiebegeleiding kijken wij naar wat jij al weet en kan. Vanaf daar bouwen we verder zodat jij uiteindelijk meer zelfvertrouwen hebt én betere leervaardigheden. Daarbij zorgen wij voor een fijne, ontspannen sfeer want wat je met plezier leert vergeet je nooit meer!

Meer weten over huiswerkbegeleiding in Capelle aan de IJssel?

Lyceo maakt gebruik van een eigen methode: Lyceo Leren Leren©. Deze bewezen effectieve methode is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Tilburg. Met behulp van de Lyceo Leren Leren©-methode wordt gewerkt aan het aanleren en verbeteren van studievaardigheden. In ons eigen systeem kun je jouw vorderingen met huiswerkbegeleiding bekijken waar en wanneer je maar wilt. In een rustige en persoonlijke omgeving werken we samen aan het verhogen van je zelfvertrouwen en motivatie, totdat je zelfstandig weer verder kunt. Door een studievaardigheden- en motivatietest kunnen wij precies zien aan welke studievaardigheden gewerkt kan worden en is er inzicht in wat jou motiveert. Zo kunnen we jou de begeleiding aanbieden die het beste bij jou past.

Waar vind je huiswerkbegeleiding in Capelle aan de IJssel en omgeving? 

Lyceo biedt huiswerkbegeleiding aan op verschillende scholen in en om Capelle. Daarbij hebben we ook een aantal eigen locaties waar leerlingen van alle scholen terecht kunnen. Kom jij daarom uit de buurt ’s Gravenland, Rivium, Ervenbuurt, Dansenbuurt-Zuid, Dansenbuurt-Noord, Instrumentenbuurt, Kunstenaarsbuurt, Operabuurt of de Schildersvormenbuurt? Dan kun je gemakkelijk na je laatste les bij ons terecht. Woon je net buiten Capelle, zoals in Dorrestein, Krimpen aan den IJssel of Nieuwekerk aan den IJssel? Ook dan kun je bij ons terecht. Onze locaties zijn namelijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer of de fiets. 

Studievaardigheden- en motivatietest
Aanleren duurzame studievaardigheden
In heel Nederland

Lyceo en Studiekring in Capelle aan den IJssel – wat is het verschil?

Lyceo werkt in verschillende steden samen met andere aanbieders van huiswerkbegeleiding, waarbij Lyceo de kennispartner is. Zo hebben we in de buurt van Capelle aan den IJssel een partnership met Studiekring. De les- of leermethode is voor iedere partner hetzelfde, namelijk Lyceo Leren Leren©. Het maakt dus niet uit of je voor een Lyceo of een Studiekring locatie in Capelle aan den IJssel kiest. Maak het jezelf vooral makkelijk en ga voor een locatie in Capelle aan den IJssel bij jou in de buurt!

Ervaringen van leerlingen en ouders

“Een onvoldoende resultaat in cijfers om over te gaan naar 3 havo was voor ons de aanleiding om de huiswerkbegeleiding bij Lyceo op te starten.

Als er aanleiding was om contact met ons te hebben, bijvoorbeeld als onze zoon niet al zijn boeken ter voorbereiding bij zich had, waren de lijnen altijd kort en duidelijk; een telefoontje en we waren op de hoogte.

Niet alleen is Quint overgegaan naar 3 havo nog belangrijker, hij heeft belangrijke ondersteuning gekregen in het ontwikkelen van vaardigheden als plannen, prioriteiten stellen, hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden en variatie in leerstrategieën. Zijn zelfstandigheid versterkt zijn zelfvertrouwen en andersom.

De inzet van Lyceo heeft meer structuur, rust en ontspanning gecreëerd voor Quint en onszelf.”

Rob van de Wiel en Danielle van Basten

Meer informatie over huiswerkbegeleiding van Lyceo in of rondom Capelle aan den IJssel? Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 071 – 79 000 40 of stuur een e-mail naar info@lyceo.nl.