Huiswerkbegeleiding Capelle aan den IJssel

Zoek jij huiswerkbegeleiding in Capelle aan den IJssel?

Minder stress en betere cijfers, dat wil toch iedereen? Met huiswerkbegeleiding wordt het mogelijk. Lyceo biedt op verschillende scholen in en om Capelle aan de IJssel huiswerkbegeleiding aan. De beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek! Tijdens onze persoonlijke studiebegeleiding staan onze enthousiaste, ervaren begeleiders voor je klaar om ervoor te zorgen dat jij aan de slag kunt met je huiswerk.

Waar vind je huiswerkbegeleiding in Capelle aan de IJssel en omgeving? 

Kom jij uit de omgeving Capelle West, Fascinatio, ’s Gravenland, Middelwatering, Oostgaarde, Schenkel of Schollevaar en ben je op zoek naar extra ondersteuning met je maak- of leerwerk? Lyceo biedt huiswerkbegeleiding op schoollocatie Comenius College, vlakbij het centrum Middelwatering. Daarnaast hebben we een zelfstandige vestiging in de omgeving Capelle aan de IJssel. Deze locatie is gevestigd op de Singel 331 in Dordrecht. Op onze zelfstandige vestigingen zijn leerlingen van alle scholen welkom. We hebben leerlingen van de scholen Accent Praktijkonderwijs Capelle, IJsselcollege en Yulius de Fjord.

Persoonlijke studiebegeleiding van Lyceo

Ben jij op zoek naar extra structuur en hulp? Huiswerkbegeleiding op een van onze vestigingen kan helpen om de stof beter te begrijpen en te verwerken. Tijdens de begeleiding kan je vragen stellen over de lesstof en we controleren of je het leerwerk goed beheerst. We richten ons ook op het verbeteren van studievaardigheden. Als je wat extra ondersteuning kan gebruiken, neem dan eens een kijkje bij onze huiswerkbegeleiding. Onze deuren staan voor je open.

Meer weten de voordelen van huiswerkbegeleiding?

Tijdens de huiswerkbegeleiding werk je zo veel mogelijk zelfstandig aan het opgegeven huiswerk. We maken gebruik van oefen- en voorbeeldmateriaal van onze eigen Lyceo Leren Leren methode©. In een duidelijke planner kan je jouw doelen, weekplanning, studievoortgang en reflectie bijhouden. Onze begeleiders geven tips, overhoren en bespreken opdrachten en helpen ook met leermethodes zoals samenvatten, mindmapping en het maken van tijdlijnen. Zo kan jij zo efficiënt mogelijk aan de slag met jouw huiswerk.

Ervaringen van leerlingen en ouders

“Een onvoldoende resultaat in cijfers om over te gaan naar 3 havo was voor ons de aanleiding om de huiswerkbegeleiding bij Lyceo op te starten.

Als er aanleiding was om contact met ons te hebben, bijvoorbeeld als onze zoon niet al zijn boeken ter voorbereiding bij zich had, waren de lijnen altijd kort en duidelijk; een telefoontje en we waren op de hoogte.

Niet alleen is Quint overgegaan naar 3 havo nog belangrijker, hij heeft belangrijke ondersteuning gekregen in het ontwikkelen van vaardigheden als plannen, prioriteiten stellen, hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden en variatie in leerstrategieën. Zijn zelfstandigheid versterkt zijn zelfvertrouwen en andersom.

De inzet van Lyceo heeft meer structuur, rust en ontspanning gecreëerd voor Quint en onszelf.”

Rob van de Wiel en Danielle van Basten

Meer informatie over huiswerkbegeleiding van Lyceo in of rondom Capelle aan den IJssel? Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 071 – 79 000 40 of stuur een e-mail naar info@lyceo.nl.