Huiswerkbegeleiding Hoofddorp

Zoek jij huiswerkbegeleiding in Hoofddorp?

  • Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het plannen van je huiswerk voor Nederlands of het leren voor je toets economie?
  • Of ben je op zoek naar een rustige plek in de omgeving van Hoofddorp om geconcentreerd aan de slag te kunnen met je schoolwerk?

Huiswerkbegeleiding is dan de ideale oplossing. Op onze vestigingen staan onze enthousiaste, ervaren begeleiders klaar om net dat extra steuntje in de rug te bieden.

Waar vind je huiswerkbegeleiding in Hoofddorp en omgeving? 

Kom jij uit de omgeving Hoofddorp Centrum, Floriande, Nieuw-Vennep, Toolenburg, Overbos, Oost of Bornholm en ben je op zoek naar extra ondersteuning met je maak- of leerwerk? Lyceo biedt huiswerkbegeleiding op schoollocatie Haarlemmermeer Lyceum, vlakbij het Centrum van Hoofddorp. Bij deze locatie zijn leerlingen van alle scholen welkom.

Hoe werkt huiswerkbegeleiding van Lyceo?

Lyceo maakt gebruik van een eigen methode: Lyceo Leren Leren©. Deze bewezen effectieve methode is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Tilburg. Met behulp van de Lyceo Leren Leren©-methode wordt gewerkt aan het aanleren en verbeteren van studievaardigheden. In ons eigen systeem kun je jouw persoonlijke vorderingen met huiswerkbegeleiding bekijken waar en wanneer je maar wilt.

In een rustige en persoonlijke omgeving werken we samen aan het verhogen van je zelfvertrouwen en motivatie, totdat je zelfstandig weer verder kunt. Door een studievaardigheden- en motivatietest kunnen wij precies zien aan welke studievaardigheden gewerkt kan worden en is er inzicht in wat jou motiveert. Zo kunnen we jou de studiebegeleiding aanbieden die het beste bij jou past.

Wat zijn de voordelen van huiswerkbegeleiding?

Minder stress en betere cijfers, dat wil toch iedereen? Met huiswerkbegeleiding wordt het mogelijk. Doordat je werkt in kleine groepjes, kunnen de begeleiders al jouw vragen beantwoorden. Dit betreft niet enkel je huiswerk. Je kunt jezelf ook laten overhoren of hulp vragen met het maken van een efficiënte, realistische planning. Het doel is dat jij leervaardigheden aanleert waar je je leven lang plezier van hebt én uiteindelijk zelfstandig verder kunt gaan in je loopbaan carrière.

Enkele andere voordelen van huiswerkbegeleiding bij Lyceo zijn:

  • Je kunt je huiswerk makkelijker plannen.
  • Je hebt je huiswerk op tijd af.
  • Je hebt meer vrije tijd.
  • Je krijgt meer zelfvertrouwen.
  • Je hebt weinig tot geen stress meer.

Ervaringen van leerlingen of ouders

Ik heb de huiswerkbegeleiding als positief ervaren. De begeleiders die op de groep stonden hielpen mij met het maken van een planning, want dit vond ik moeilijk. Ik had ook veel tijd om mijn huiswerk te maken, zodat ik dit thuis niet meer hoefde te doen. Dat was heel fijn. Ik kon altijd vragen stellen over mijn huiswerk en dan ging de begeleider samen met mij kijken naar hoe ik het moest aanpakken.

Leerling huiswerkbegeleiding