Huiswerkbegeleiding Delft

Zoek jij huiswerkbegeleiding in Delft?

Hoe kun je het beste een planning maken? En op welke manier kun je het meest effectief leren? Tijdens onze huiswerkbegeleiding besteden we persoonlijke aandacht aan deze punten. Wij gaan uit van wat jij al kunt en werken daarna verder aan het verbeteren van je leervaardigheden. Iets waar je de rest van je leven plezier van hebt!

Waar vind je huiswerkbegeleiding in Delft en omgeving? 

Kom jij uit de omgeving Delft Binnenstad, Buitenhof, Hof van Delft, Tanthof, Voordijkshoorn, Voorhof, Vrijenban of Wippolder en ben je op zoek naar extra ondersteuning met je maak- of leerwerk? Lyceo biedt huiswerkbegeleiding op schoollocatie Christelijk Lyceum Delft gelegen in de Hof van Delft buurt en dichtbij de nieuwe kerk. Daarnaast hebben we een zelfstandige vestiging in Delft. Deze locatie is gevestigd op Koornmarkt. Op onze zelfstandige vestiging zijn leerlingen van alle scholen welkom.

Hoe werkt huiswerkbegeleiding bij Lyceo?

Jouw kind werkt een aantal middagen per week aan huiswerkbegeleiding. Met ons leerlingvolgsysteem HOMi kun je precies zien wat er gebeurt tijdens de huiswerkbegeleiding. Aan het einde van elke dag wordt er een dagverslag opgesteld, waarin wordt gereflecteerd op wat er is gebeurd, wat goed ging en wat beter kan. Zo heeft u inzicht in de vorderingen van en kan er met de begeleiders worden gewerkt aan het verbeteren van de studievaardigheden.

Welke voordelen heeft huiswerkbegeleiding?

Onze begeleiders helpen bij het aanleren van studievaardigheden met behulp van onze leermethode. De belangrijkste vaardigheden die we onderwijzen zijn: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. We bieden ook ondersteuning bij het voorbereiden en overhoren van toetsen. Daarbij helpen we om zelfstandig en gestructureerd te werken. Zo krijg je de vaardigheden die nodig zijn om effectief te leren en te studeren.

Ervaringen van ouders

“Een onvoldoende resultaat in cijfers om over te gaan naar 3 havo was voor ons de aanleiding om de huiswerkbegeleiding bij Lyceo op te starten.

Als er aanleiding was om contact met ons te hebben, bijvoorbeeld als onze zoon niet al zijn boeken ter voorbereiding bij zich had, waren de lijnen altijd kort en duidelijk; een telefoontje en we waren op de hoogte.

Niet alleen is Quint overgegaan naar 3 havo, hij heeft belangrijke ondersteuning gekregen in het ontwikkelen van vaardigheden als plannen, prioriteiten stellen, hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden en variatie in leerstrategieën.

Zijn zelfstandigheid versterkt zijn zelfvertrouwen en andersom.

De inzet van Lyceo heeft meer structuur, rust en ontspanning voor Quint en onszelf gecreëerd .”

Rob van de Wiel en Danielle van Basten

Meer informatie over huiswerkbegeleiding van Lyceo in of rondom Delft? Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 071 – 79 000 40 of stuur een e-mail naar info@lyceo.nl.