Huiswerkbegeleiding Schiedam

Zoek jij huiswerkbegeleiding in Schiedam?

Kan jij wel een extra steuntje in de rug gebruiken? Of ben je op zoek naar een rustige omgeving in Schiedam om geconcentreerd met je maak- en leerwerk aan de slag te gaan? Huiswerkbegeleiding is dan de beste oplossing. Tijdens de huiswerkbegeleiding in Schiedam halen onze enthousiaste, ervaren begeleiders het beste uit alle leerlingen. Daarbij staat een vertrouwde, ontspannen sfeer voorop. Wij geloven er namelijk in dat als je iets met plezier leert, je het nooit meer vergeet!

Waar vind je huiswerkbegeleiding in Schiedam?

Kom jij uit de omgeving Schiedam Centrum, West, Oost, Zuid, Nieuwland, Groenoord, Kethel, Woudhoek of Spaland/Sveaparken en ben je op zoek naar extra ondersteuning met je maak- of leerwerk? Lyceo biedt huiswerkbegeleiding op schoollocatie Stedelijk Gymnasium Schiedam, vlakbij Sporthal Groenoord.

Daarnaast hebben we een zelfstandige vestiging in de omgeving van Schiedam. Deze locatie is gevestigd op de Oberonweg in Spijkenisse. Op onze zelfstandige vestigingen zijn leerlingen van alle scholen welkom. We hebben leerlingen van de scholen Scholengemeenschap Spieringshoek, Lentiz Life College, Lyceum Schravenlant, ProNovaCollege, Mavo Schravenlant XL, De Internationale Vos en Yulius Ilex College.

Wat houdt huiswerkbegeleiding van Lyceo in?

Je werkt tijdens huiswerkbegeleiding bij ons op minimaal een aantal middagen aan het plannen en maken van huiswerk. Onze begeleiders focussen op het aanleren van studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. Ook helpen we je bij het voorbereiden en overhoren van toetsen. We streven ernaar om tijdens de huiswerkbegeleiding het maak- en leerwerk volledig af te ronden. Dat geeft rust thuis.

Wat zijn de voordelen van begeleiding bij Lyceo?

Aan het begin van de begeleiding gaan we met alle betrokkenen in gesprek om de verwachtingen te bespreken. Daarnaast maak je de Lyceo Studievaardigheden- en Motivatietest. We kijken naar de huidige studievaardigheden, naar de mate van intrinsieke en extrinsieke motivatie en naar de prestatiegerichtheid. Aan de hand van de intake en de testuitslag, stellen we een persoonlijk plan van aanpak op.