Lyceo Rotterdam -
GSR

Naomi Soares

Vestigingsmanager

Mijn naam is Naomi Soares en ik ben de vestigingsmanager op het GSR in Rotterdam. Samen met het team van begeleiders sta ik voor de leerlingen klaar. Tijdens mijn studie Toegepaste Psychologie heb ik veel ervaring opgedaan in o.a. het coachen, trainen en begeleiden van jongeren. Samen met het begeleidersteam zetten wij ons op het GSR in om de leerlingen in een fijne werksfeer te helpen bij het huis- en leerwerk én ondersteunen wij hen om studievaardigheden te ontwikkelen waar zij de rest van hun schoolcarrière profijt van zullen hebben!

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Rotterdam

Vanuit Lyceo hebben we een goede samenwerking met mentoren, zorgcoördinatoren en studiebegeleiders van de GSR, waardoor we de zorg van leerlingen kunnen afstemmen en de leerlingen zo optimaal kunnen begeleiden. Het vergroten van de zelfstandigheid en het verbeteren van de schoolprestaties staan hierin centraal. Daarnaast kijken we ook vooral naar jouw individuele leerdoelen. Ieder op zijn eigen manier en tempo, dat vinden wij belangrijk. Er staat een ervaren en enthousiast team aan begeleiders voor je klaar om je te ondersteunen bij plannen, maken en leren van je huiswerk. Elke begeleider heeft zijn of haar eigen kwaliteiten en daarmee kunnen we je de ondersteuning bieden die je nodig hebt. Het team staat onder leiding van de Vestigingsmanager.

We bieden diverse diensten aan zoals huiswerkbegeleiding, bijles en voor de examenleerlingen een speciaal op maat gemaakt pakket: Lyceo Examenjaar. Heb je interesse? Neem gerust contact op met de Vestigingsmanager. De contact gegevens vind je op deze pagina.

Ben je benieuwd? Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen. Er is altijd ruimte voor een kennismakingsgesprek en leerlingen zijn van harte welkom om een middag mee te lopen in de huiswerkbegeleiding.

Onze diensten

  • Huiswerkbegeleiding >
  • Bijles >
  • Studiecoaching >
  • Toetsweek Ondersteuningsklas >
  • Het Lyceo Examenjaar >

Huiswerkbegeleiding

Belangrijke uitgangspunten in de huiswerkbegeleiding zijn structuur, rust en duidelijkheid. Dit geldt voor de leerlingen, ouders, begeleiders en natuurlijk ook voor de vestigingsmanager. We hebben een gezamenlijk doel: betere schoolresultaten. Daarnaast wordt er gewerkt aan de persoonlijke doelen van jouw zoon of dochter. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt de nadruk gelegd op het plannen van het huiswerk, de voorbereiding en het overhoren van proefwerken en schriftelijke overhoringen én het leren zelfstandig te werken. Je kind kan altijd terecht met vragen bij het team van begeleiders en de vestigingsmanager.

Bijles

Werkt jouw kind heel hard, maar blijft hij of zij steken bij één bepaald vak? Heeft je kind meer oefening nodig? Komen jullie er samen ook niet uit? Dan kunnen bijlessen hem of haar helpen! Tijdens de bijles (van een uur) krijgt je kind een-op-een begeleiding voor een vak waar hij of zij moeite mee heeft. Je zoon of dochter krijgt extra uitleg en oefent met het toepassen van de stof. Dit kan net het duwtje in de rug geven en meer zekerheid en zelfvertrouwen tot gevolg hebben. De bijlessen kunnen wekelijks plaatsvinden of gepland worden vlak voor een toets.

Studiecoaching

Is jouw kind nog niet helemaal klaar om het zelf te doen, maar wel bijna? Wil jouw zoon of dochter extra ondersteuning om goed zelfstandig te kunnen werken? Leer plannen met studiecoaching. Dit is een persoonlijke vorm van begeleiding waarbij het draait om het aanleren van studievaardigheden in plaats van vakinhoudelijke kennis. Met slechts één uur per week heeft jouw kind precies dat extra steuntje in de rug dat hij of zij nodig heeft. Wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met onze vestigingsmanager.

Toetsweek Ondersteuningsklas

Om rustig te kunnen leren voor een toets, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van onze Toetsweek Ondersteuningsklas (TWOK). Wij bieden leerlingen voorafgaand aan en tijdens de toetsweek een ruimte waarin ze rustig en zelfstandig kunnen studeren voor hun toetsen, met minimale afleiding. Het doel is om ervoor te zorgen dat je kind al flink wat leerwerk heeft verricht voordat hij of zij naar huis gaat. Onze begeleider staat klaar om eventuele vragen te beantwoorden, te helpen bij het overhoren en te assisteren bij de planning van de toetsen. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met de vestigingsmanager.

Het Lyceo Examenjaar

Wil je er zeker van zijn dat jouw kind het maximale uit het examenjaar haalt? Dan is het Lyceo Examenjaar echt iets voor jou! Het doel is om op een fijne manier het examenjaar door te komen. Mét mooi resultaat, zelfvertrouwen en goede cijfers. Tijdens het Lyceo Examenjaar helpen we jouw kind met een combinatie van bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, coaching, bijlessen en examentrainingen. Dit is een op maat gemaakt programma, afgestemd op zijn of haar behoeften en wensen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van het diploma. En het mooie is dat jouw zoon of dochter hiervoor niet naar een andere school hoeft maar de begeleiding aansluit bij het programma van jouw eigen school.

Vestiging op kaart