Lyceo Amsterdam – Cartesius Lyceum

In Amsterdam verzorgen we de huiswerkbegeleiding op het Cartesius Lyceum. We bieden je een rustige werkplek in een vertrouwde omgeving. Je kunt hier terecht voor huiswerkbegeleiding en bijles. Er staat een enthousiast team van begeleiders voor je klaar om je alle hulp te bieden die je nodig hebt om goede resultaten te behalen op school. De vestiging is geopend op maandag t/m donderdag van 14.00 uur tot 18.00 uur.

Ik ben Jazz van Strijland en afgestudeerd in de psychologie. Mede dankzij mijn opleiding heb ik een oog voor de gedachte- en gedragspatronen van jongeren. Dit maakt dat ik een goede inschatting kan maken van de mogelijkheden en behoeftes van de leerling om betere schoolprestaties te behalen en het zelfvertrouwen te vergroten. Persoonlijk contact staat op deze vestiging hoog in het vaandel. Met mijn team zorg ik voor goed contact met de leerling en daarnaast onderhoud ik het contact met zowel de leerlingen, ouders, begeleiders als docenten. Ik ben ervan overtuigd dat ik samen met mijn begeleiders, met behulp van het persoonlijke contact en de vakinhoudelijke kennis, kan zorgen voor betere resultaten en meer zelfvertrouwen bij de leerlingen!

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Amsterdam

We zien elke leerling als een uniek persoon en zullen de begeleiding dan ook aansluiten op jouw behoeftes. De huiswerkbegeleiding richt zich onder andere op het aanleren van studievaardigheden. Je wordt begeleid door een vaste begeleider, waardoor je je vertrouwd zal voelen en al je vragen durft te stellen. We hebben regelmatig contact binnen de school, om bijvoorbeeld bij je docent een toets op te vragen en deze samen in te kijken of om met je mentor te praten over je voortgang. Daarnaast zullen we wekelijks in een online logboek je ontwikkelingen bij houden, zodat ook je ouders kunnen zien hoe de begeleiding verlopen is. Je resultaten op school zullen verbeteren, waardoor je zelfvertrouwen toeneemt. Met de handvatten die we je bieden zal je op den duur zelfstandig je huiswerk op een prettige manier kunnen maken.

Wil je graag meer informatie? Neem gerust contact op via de telefoon of e-mail!

Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van Cartesius Lyceum. Als je daar niet op school zit, is de dichtstbijzijnde locatie waar je terecht kunt Lyceo Amsterdam Van Baerlestraat.

Op deze vestiging in Amsterdam kun je terecht voor:

Huiswerkbegeleiding

Wil je betere cijfers? Wil je weten hoe je moet plannen? Kom naar Lyceo! Bij ons kan je onder begeleiding aan de slag met maak- en leerwerk. We maken een persoonlijk plan voor jou, om je doelen te behalen. Ons team leert je om een realistische planning te maken, we begeleiden je bij het aanleren van studievaardigheden, om je zelfstandigheid te vergroten. Bij de begeleiders kan je terecht voor vakinhoudelijke vragen, maar ook om je maakwerk te laten nakijken en je leerwerk te overhoren. Zo kan je thuis lekker ontspannen en ga je met een goed gevoel je toetsen in.

Na verloop van tijd zal je makkelijker door de stof heen komen en daardoor meer plezier ervaren in het leren. Je ontwikkelingen houden we bij in een logboek, waardoor je samen met je ouders kunt terugvinden hoe ver je bent gekomen en hoe de huiswerkbegeleiding is verlopen. De vestigingscoördinator zal regelmatig contact opnemen met je ouders, om je zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen bij je huiswerk. Ook is het mogelijk dat de vestigingscoördinator contact opneemt met vakdocenten of je mentor, om bijvoorbeeld toetsen op te vragen, zodat je die samen met je begeleider kunt inkijken en kunt leren van je fouten. Dit alles leidt er natuurlijk toe dat je cijfers omhoog gaan!

Bijles

Bij de bijles van Lyceo op het Cartesius Lyceum kun je vakspecifieke problemen individueel met een begeleider aanpakken. Jij kunt bepalen wat er tijdens de bijlessen besproken wordt, om er voor te zorgen dat de bijles zoveel mogelijk aansluit bij de onderwerpen van het vak waar jij tegen aan loopt. De bijlesdocent heeft veel kennis van het vak en biedt jou persoonlijke aandacht, waardoor je sneller tot inzichten komt. De begeleiders zijn niet alleen gescreend op hun vakinhoudelijke kennis, maar ook op hun sociale vaardigheden. Dit maakt dat je ook een prettige band zult krijgen met je vaste begeleider. De bijlessen worden aangesloten op je rooster en worden gegeven in de vertrouwde omgeving van je eigen school!

  • Lyceo Amsterdam – Cartesius Lyceum
  • Frederik Hendrikplantsoen 7 a
  • 1052XN Amsterdam
  • Jazz van Strijland
  • Vestigingscoördinator
+31613057369

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie