Lyceo Amsterdam – Cartesius Lyceum

Lyceo Cartesius Lyceum – de beste begeleiding gewoon bij jou om de hoek

Op het Cartesius Lyceum in Amsterdam verzorgt Lyceo de huiswerkondersteuning. We bieden je een rustige werkplek in een vertrouwde omgeving. Daarbij staat er een enthousiast team van begeleiders voor je klaar om je alle hulp te bieden die je nodig hebt om goede resultaten te behalen op school. We bieden huiswerkbegeleiding, bijles, coaching en voor de examenleerling is er een speciaal pakket op maat gemaakt. De bewezen aanpak van Lyceo heeft al veel leerlingen geholpen om tot betere schoolprestaties te komen.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 14.15 uur tot 18.15 uur.

Ingrid Bremmers

Vestigingscoördinator

Mijn naam is Ingrid Bremmers en ik ben vestigingscoördinator op het Cartesius Lyceum. Naast dat ik de opleidingen Culturele Antropologie en Gender Studies heb afgerond, heb ik ervaring binnen de media en ben ik trainer en voetbalcoach. Door deze ervaringen heb ik mij gespecialiseerd in persoonlijke aandacht en het motiveren van jongeren. Wat ik het meest belangrijk vind? Dat ik samen met mijn team ervoor zorgt dat elke leerling zich ontwikkeld op zijn of haar eigen manier.

  • Lyceo Amsterdam – Cartesius Lyceum
  • Frederik Hendrikplantsoen 7 a
  • 1052XN Amsterdam
  • Ingrid Bremmers
  • Vestigingscoördinator
+31625682486

Over deze locatie

Huiswerkbegeleiding in Amsterdam

Doordat de huiswerkbegeleiding op school gegeven wordt, onderhouden we gemakkelijk contact met mentoren, docenten en zorg coördinatoren. Daarbij vinden we het belangrijk om nauw contact te hebben met ouders, zodat we een zo volledig beeld van jou hebben en daarop de begeleiding kunnen aanpassen.

In de huiswerkbegeleiding staan ervaren en betrokken begeleiders voor je klaar, zij kunnen je helpen met het plannen en structureren van je huiswerk en daarbij besteden ze aandacht aan het verbeteren van je studievaardigheden. Doordat je resultaten op school verbeteren, zal je zelfvertrouwen en het plezier in het leren toenemen. Met de handvatten die we je bieden zal je op den duur zelfstandig je huiswerk op een efficiënte manier kunnen maken. Naast het harde werken, is er natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid. Een spelletje tussendoor zorgt ook voor een ontspannen sfeer waarin jij je op je gemak voelt.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden bij Lyceo? Kom gerust eens langs om te kijken hoe het is. Als je twijfelt, kunnen we natuurlijk een vrijblijvend gesprek inplannen om persoonlijk kennis te maken en te bespreken welke begeleiding het beste bij je past. Daarbij ben ik telefonisch en via de mail bereikbaar.

Let op: deze locatie is alleen toegankelijk voor leerlingen van Cartesius Lyceum. Als je daar niet op school zit, is de dichtstbijzijnde locatie waar je terecht kunt Lyceo Amsterdam Van Baerlestraat.

Op deze vestiging in Amsterdam kun je terecht voor:

Huiswerkbegeleiding

Wil je betere cijfers? Wil je weten hoe je moet plannen? Kom naar Lyceo! Bij ons kan je onder begeleiding aan de slag met maak- en leerwerk. We maken een persoonlijk plan voor jou, om je doelen te behalen. Ons team leert je om een realistische planning te maken, we begeleiden je bij het aanleren van studievaardigheden, om je zelfstandigheid te vergroten. Bij de begeleiders kan je terecht voor vakinhoudelijke vragen, maar ook om je maakwerk te laten nakijken en je leerwerk te overhoren. Zo kan je thuis lekker ontspannen en ga je met een goed gevoel je toetsen in.

Na verloop van tijd zal je makkelijker door de stof heen komen en daardoor meer plezier ervaren in het leren. Je ontwikkelingen houden we bij in een logboek, waardoor je samen met je ouders kunt terugvinden hoe ver je bent gekomen en hoe de huiswerkbegeleiding is verlopen. De vestigingscoördinator zal regelmatig contact opnemen met je ouders, om je zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen bij je huiswerk. Ook is het mogelijk dat de vestigingscoördinator contact opneemt met vakdocenten of je mentor, om bijvoorbeeld toetsen op te vragen, zodat je die samen met je begeleider kunt inkijken en kunt leren van je fouten. Dit alles leidt er natuurlijk toe dat je cijfers omhoog gaan!

Bijles

Bij de bijles van Lyceo op het Cartesius Lyceum kun je vakspecifieke problemen individueel met een begeleider aanpakken. Jij kunt bepalen wat er tijdens de bijlessen besproken wordt, om er voor te zorgen dat de bijles zoveel mogelijk aansluit bij de onderwerpen van het vak waar jij tegen aan loopt. De bijlesdocent heeft veel kennis van het vak en biedt jou persoonlijke aandacht, waardoor je sneller tot inzichten komt. De begeleiders zijn niet alleen gescreend op hun vakinhoudelijke kennis, maar ook op hun sociale vaardigheden. Dit maakt dat je ook een prettige band zult krijgen met je vaste begeleider. De bijlessen worden aangesloten op je rooster en worden gegeven in de vertrouwde omgeving van je eigen school!

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie