Huiswerkbegeleiding Wassenaar

  • Kan jij een extra steuntje in de rug gebruiken?
  • Heb jij behoefte aan meer structuur bij het maken van je huiswerk?
  • Wil jij weten hoe je je leerwerk het beste aan kunt pakken?
  • Of ben je op zoek naar een rustige plek in de omgeving van Wassenaar om na je laatste les aan de slag te gaan?

Dan is huiswerkbegeleiding van Lyceo de ideale oplossing. Op onze vestigingen staan enthousiaste, ervaren begeleiders klaar om alle leerlingen te ondersteunen.

Waar vind je huiswerkbegeleiding in Wassenaar en omgeving? 

Kom jij uit de omgeving Wassenaar zoals Noordoost, Zuidwest, Groot Deijleroord en Ter Weer, Zijlwatering en haven, Dorp Wassenaar, Oostdorp of De Deijl en ben je op zoek naar extra ondersteuning met je maak- of leerwerk? Lyceo biedt huiswerkbegeleiding op een zelfstandige vestiging in Wassenaar. Deze locatie is gevestigd op de Langstraat. Op onze zelfstandige vestigingen zijn leerlingen van alle scholen welkom. Onze leerlingen komen bijvoorbeeld van de scholen Adelbert College en Rijnlands Lyceum International school Wassenaar. Woon jij net buiten Wassenaar? Zoals in Voorschoten? Ook dan kan je bij ons terecht. Onze locaties zijn namelijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Let op, wij hebben ook een vestiging in Katwijk. Deze is voor jou misschien dichterbij. 

Meer weten over huiswerkbegeleiding van Lyceo in de omgeving van Wassenaar?

Tijdens huiswerkbegeleiding kan je kind werken aan schoolwerk en leren voor toetsen. Deze begeleiding vindt meestal na schooltijd plaats. De precieze tijden kunnen per locatie verschillen en we proberen deze zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de roosters van onze leerlingen. Soms gaan we tijdens toetsweken eerder open om ervoor te zorgen dat onze leerlingen hun tijd zo efficiënt mogelijk kunnen benutten. Alles weten over huiswerkbegeleiding? Dat kan hier.

Wat zijn de voordelen van huiswerkbegeleiding bij Lyceo? 

Naast de huiswerkbegeleiding krijgt je kind toegang tot ons digitale leerplatform, Lyceo Oefenen. Dit platform bevat oefenmateriaal voor leerlingen op vmbo-tl-, havo- en vwo-niveau in de onder- en bovenbouw. Met Lyceo Oefenen kunnen leerlingen zelf aan de slag met uitlegfilmpjes en oefenopgaven per vak. Dit is handig voor het voorbereiden van toetsen of om lastige stof beter onder de knie te krijgen.

Ervaringen van ouders en leerlingen

“Een onvoldoende resultaat in cijfers om over te gaan naar 3 havo was voor ons de aanleiding om de huiswerkbegeleiding bij Lyceo op te starten.

Als er aanleiding was om contact met ons te hebben, bijvoorbeeld als onze zoon niet al zijn boeken ter voorbereiding bij zich had, waren de lijnen altijd kort en duidelijk; een telefoontje en we waren op de hoogte.

Niet alleen is Quint overgegaan naar 3 havo, hij heeft belangrijke ondersteuning gekregen in het ontwikkelen van vaardigheden als plannen, prioriteiten stellen, hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden en variatie in leerstrategieën.

Zijn zelfstandigheid versterkt zijn zelfvertrouwen en andersom.

De inzet van Lyceo heeft meer structuur, rust en ontspanning voor Quint en onszelf gecreëerd .”

Rob van de Wiel en Danielle van Basten