Vraag een informatiepakket aan

Huiswerkbegeleiding Wassenaar

Persoonlijke studiebegeleiding in Wassenaar

  • Kan jij een extra steuntje in de rug gebruiken?
  • Heb jij behoefte aan meer structuur bij het maken van je huiswerk?
  • Wil jij weten hoe je je leerwerk het beste aan kunt pakken?
  • Of ben je op zoek naar een rustige plek in de omgeving van Wassenaar om na je laatste les aan de slag te gaan?

Dan is huiswerkbegeleiding van Lyceo de ideale oplossing. Op onze vestigingen staan enthousiaste, ervaren begeleiders klaar om alle leerlingen te ondersteunen.

Waar vind je huiswerkbegeleiding in Wassenaar en omgeving? 

Kom jij uit de omgeving Wassenaar zoals Noordoost, Zuidwest, Groot Deijleroord en Ter Weer, Zijlwatering en haven, Dorp Wassenaar, Oostdorp of De Deijl en ben je op zoek naar extra ondersteuning met je maak- of leerwerk? Lyceo biedt huiswerkbegeleiding op een zelfstandige vestiging in Wassenaar. Deze locatie is gevestigd op de Langstraat. Op onze zelfstandige vestigingen zijn leerlingen van alle scholen welkom. Onze leerlingen komen bijvoorbeeld van de scholen Adelbert College en Rijnlands Lyceum International school Wassenaar. Woon jij net buiten Wassenaar? Zoals in Voorschoten? Ook dan kan je bij ons terecht. Onze locaties zijn namelijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Let op, wij hebben ook een vestiging in Katwijk. Deze is voor jou misschien dichterbij. 

Studievaardigheden- en motivatietest
Aanleren duurzame studievaardigheden
In heel Nederland

Meer weten over huiswerkbegeleiding van Lyceo in de omgeving van Wassenaar?

Tijdens de huiswerkbegeleiding werken we niet alleen aan het maken van je huiswerk, leren van je leerwerk of het inplannen van je projecten. Je ontwikkelt namelijk ook verschillende studievaardigheden waar je je leven lang plezier van hebt. Wij geloven dat iedere leerling uniek is. Daarom bieden wij persoonlijke studiebegeleiding aan.

Aanpak van Lyceo

Voordat je aan het huiswerkbegeleiding traject begint stellen we jouw hulpvraag vast. Vanaf daar kunnen wij de begeleiding op jou persoonlijk afstemmen. We gaan uit van wat jij al weet en vanuit daar bouwen we verder. Hierbij maken wij gebruik van de eigen methode: Lyceo Leren Leren©. Deze bewezen effectieve methode is in samenwerking met de Tilburg University ontwikkeld. Met behulp van deze eigen Lyceo Leren Leren©-methode wordt gewerkt aan het verbeteren van studievaardigheden. In een rustige en persoonlijke omgeving werken we samen aan het verhogen van je zelfvertrouwen en motivatie, totdat je zelfstandig weer verder kunt. In ons eigen systeem kun je jouw vorderingen waar en wanneer je maar wilt bekijken. Tijdens de huiswerkbegeleiding werken leerlingen in kleine groepjes. Hierdoor kun je ook altijd je vragen stellen aan onze begeleiders.

Ervaringen van ouders en leerlingen

“Een onvoldoende resultaat in cijfers om over te gaan naar 3 havo was voor ons de aanleiding om de huiswerkbegeleiding bij Lyceo op te starten.

Als er aanleiding was om contact met ons te hebben, bijvoorbeeld als onze zoon niet al zijn boeken ter voorbereiding bij zich had, waren de lijnen altijd kort en duidelijk; een telefoontje en we waren op de hoogte.

Niet alleen is Quint overgegaan naar 3 havo, hij heeft belangrijke ondersteuning gekregen in het ontwikkelen van vaardigheden als plannen, prioriteiten stellen, hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden en variatie in leerstrategieën.

Zijn zelfstandigheid versterkt zijn zelfvertrouwen en andersom.

De inzet van Lyceo heeft meer structuur, rust en ontspanning voor Quint en onszelf gecreëerd .”

Rob van de Wiel en Danielle van Basten

Meer informatie over huiswerkbegeleiding van Lyceo in of rondom Wassenaar? Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 071 – 79 000 40 of stuur een e-mail naar info@lyceo.nl.