Examentraining Latijn
boek nu >
boek nu >

Examentraining Latijn volgen?

Examentraining geven is ons vak: gemiddeld een punt hoger op het eindexamen

Met de examentraining Latijn van Lyceo bereid jij je optimaal voor op jouw (eind)examen. De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van SEO Economisch Onderzoek. De examentrainingen Latijn worden gegeven door onze deskundige, enthousiaste en ervaren begeleiders. Onze trainers worden door hun leerlingen met een gemiddeld cijfer van 7,7 beoordeeld: een cijfer waar we trots op zijn. De leerlingen zijn vooral tevreden over hun houding en behulpzaamheid.

Op een Lyceo Examentraining Latijn behandel je alle belangrijke examenstof

Een examentraining Latijn duurt twee dagen. In deze dagen nemen we alle examenstof door, tot je alles onder de knie hebt. Daarnaast gaan we samen aan de slag met oefenexamens en nemen we volgens een stappenplan de opdrachten door. Want hoe kun je de vragen zo goed mogelijk beantwoorden? Speciaal voor onze examentrainingen Latijn ontwikkelden we het stappenplan GOLAT, zodat jij weet hoe je die vragen het beste kan aanpakken. Onderwerpen zoals gerundium/gerundivum en conjunctivitis zijn voor veel leerlingen lastig, dus die geven we extra aandacht. Voor de proefvertaling zijn dit belangrijke onderwerpen. Scanderen is een belangrijk onderdeel binnen Latijn. We hebben hiervoor een overzicht, zodat je goed leert te bepalen of een lettergreep kort of lang is en of er bijvoorbeeld sprake is van elisie of enjambement. We oefenen ook met pensumvragen en besteden aandacht aan grammatica. Dat laatste wordt niet direct op het examen gevraagd, maar gaat je helpen om teksten goed te kunnen vertalen. Zo zorgen we er samen voor dat jij helemaal voorbereid bent op jouw examen Latijn en je vol vertrouwen het gymlokaal kunt betreden.

Examentraining Latijn volgen waar en wanneer jou dat uitkomt!

Examentrainingen Latijn biedt Lyceo aan op verschillende plekken in het land. Zo kun je een examentraining Latijn volgen in o.a. AmersfoortBreukelen, Delft, Den HaagDordrecht, HaarlemHilversum, Leiden, Nijmegen, RotterdamUtrecht en nog veel meer locaties. De trainingen Latijn worden gegeven in alle weekenden en alle schoolvakanties: jij kiest een moment wanneer het jou uitkomt.

Benieuwd hoe onze trainers lesgeven? Bekijk de tip Latijn van één van onze examentrainers!

Waarom een examentraining van Lyceo?

  • Gemiddeld een punt hoger op je eindexamen
  • Zelfvertrouwen door uitleg en oefenexamens
  • Steviger grip op de lesstof
  • Elk weekend en alle schoolvakanties
  • Altijd in de buurt

Hulp bij het leren

Lyceo Legt Uit 
Lyceo legt uit: elke week posten wij filmpjes van onze toptrainers, van alle vakken en alle niveaus! Van molrekenen tot het moessonklimaat en van drogredenen tot het herleiden van formules. Abonneer je dus snel op ons kanaal om niets te missen: youtube.com/LyceoTV

Lyceo Examencheck 
Hoe goed ken jij de stof voor je (school)examens? Doe de Lyceo examencheck! Door middel van korte 10 vragen weet je of je de stof goed beheerst. Gewoon via je mobiel. Handig toch?

Ezelsbruggetje.nl
Met ezelsbruggetjes wordt huiswerk maken een stuk leuker en gemakkelijker! Met een handig ezelsbruggetje vergeet je nooit meer belangrijke rijtjes of formules.

Oefenexamens 
Het oefenen van examens kan je heel goed helpen! Bij ons vind je oefenexamens voor elk vak en elk niveau.

Meld je voor jouw examentraining Latijn aan!

Examentraining Latijn volgen op een Lyceo-vestiging bij jou in de buurt? Dat kan!

Meld je aan voor een examentraining Latijn

Onze examentrainingen

Benieuwd hoe een examentraining van Lyceo eruit ziet? Bekijk de video!

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie