Management & Organisatie Tips & Tricks

Examentraining M&O | Oefenexamens | Lyceo Examencheck

M&O tips

BV, balans, resultatenrekening, bruto- en nettowinst: deze begrippen komen allemaal op je examen M&O terug. Benieuwd hoe je een M&O-examenvraag aanpakt? Lees hieronder de tips!

Tips:

  • Examens M&O bevatten veel informatiebronnen. Zorg ervoor dat je belangrijke dingen markeert, zodat je ze makkelijk terug kunt vinden.
  • Je moet vaak doorrekenen met een antwoord van een vorige vraag. Twijfel je over je antwoord? Reken dan wel met het getal door, een fout antwoord wordt maar één keer fout gerekend. Voor niks invullen verdien je sowieso geen punten!
  • Wanneer je op een examen een formule moet gebruiken, schrijf deze formule dan eerst over op je antwoordenblad zonder deze in te vullen. Dit zorgt voor overzicht voor jezelf en voor degene die nakijkt.

Extra steuntje in de rug nodig met M&O?

Tijdens een examentraining worden leerlingen in kleine groepen door jonge, enthousiaste en ervaren begeleiders klaargestoomd voor de school- en eindexamens. Een examentraining duurt, afhankelijk van het betreffende examenvak, 2 of 3 aaneengesloten dagen en verloopt volgens een vast programma. We zorgen dat je de examenstof goed in de vingers hebt, herhalen alle stof en helpen je met de onderdelen waar je moeite mee hebt. Naast de voorbereidingen op school, een extra steuntje in de rug dus.

De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief. Deelnemers behalen gemiddeld een punt hoger op hun eindexamen.

Boek nu een examentraining

Cookie instellingen

Voordat je verder gaat vragen wij toestemming voor het plaatsen van cookies.
Meer informatie